Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na Floridě popravili sériového vraha: Před smrtí řekl jediné slovo

Autor: ital - 
24. května 2019
22:09

Sériového vraha Bobbyho Joe Longa (†65), který v 80. letech zavraždil 10 žen, popravili ve čtvrtek večer ve Státním vězení na Floridě. Na svůj trest čekal více než 30 let v cele smrti. Předtím než dostal smrtící injekci, pronesl poslední slova. Policie jeho závěrečnou řeč zveřejnila.

Sériový vrah Bobby Joe Long (†65) v polovině 80. let zavraždil 10 žen a také 40 znásilnil. Za své zrůdné činy dostal trest smrti, na který si ovšem musel počkat 34 let. Jeho poprava se konala ve čtvrtek 23. května v 18:55 floridského času. Ráno v 9:30 tamního času dostal také své poslední jídlo, což bylo pečené hovězí, šunka, hranolky a limonáda.

Během popravy nebyli přítomní žádní hosté, přesto jí přihlíželo 25 lidí plus novináři a zaměstnanci věznice. Odsouzený měl také právo na svá poslední slova před smrtí. Když se jej však policisté zeptali, zda chce udělat závěrečné prohlášení, řekl jen: „Ne!“

Rozsudek smrti dostal za to, že zavraždil bývalou vítězku soutěže krásy Michelle Denise Simmsovou. Rovněž v roce 1984 unesl 17letou Lisu McVeyovou, kterou držel doma a opakovaně znásilňoval. Podařilo se jí přesvědčit jej, aby ji raději pustil, než zabil.

Bobbyho matka Louella Longová pracovala po nocích v baru a pravidelně si tahala domů muže, se kterými spala v ložnici, jíž sdílela společně se synem v jejich malém bytě. Long nenáviděl svůj život a trpěl vzácnou vadou. Narodil se totiž s jedním chromozomem navíc, což mu způsobilo ve třinácti letech růst prsou. Podstoupil operaci, ale stejně jej nadále šikanovali.

V roce 1981 začal odpovídat na inzeráty, v nichž ženy nabízely malé domácí spotřebiče. Chodil za nimi domů, a když zjistil, že jsou ženy samotné, tak je znásilnil. Roku 1983 se přestěhoval do města Tampa na Floridě a o rok později započal své brutální vraždění. Těla se často nalezla až dlouho po zabití ve stádiu rozkladu. Většinou byla pohozena poblíž venkovských cest nebo odtažena do lesa.

antismejd ( 25. května 2019 12:41 )

USA-odporná země,kde se na popravu čeká 34let!!
Vždyť to po tolika letech ztrácí naprosto smysl.Trest má smysl,když je vykonán co nejdříve,jinak je ta poprava vlastně na úrovni vraždy,provedené státem.

salto ( 25. května 2019 08:18 )

Thyronx ( 25. května 2019 01:50 )

Vážený Blesku a pane Blábole,
na který si ovšem musel počkat 34 let.

Toto je ovšem LEŽ!!!!!

Ten seriový vrah se po celých 34 let odvolával proti rozsudku jako každý před ním až nakonec po desítkách let všechny šance vyprš­ely.Sp­rave­dlivé­mu osudu neutekl. O trestu smrti rozhoduje porota z obyčejných lidí a občanů USA. Nepro­fesi­onálů­.Pros­tě vybraných z publika.

Trest smrti využívá několik států Ameriky. Trest smrti je velmi nákladný, dražší než doživotní trest. Trest doživotí je nejhorší trest, daleko horší než smrt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání