Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapeček (3) se nabodl na ocelovou tyč: Zázrakem přežil nemožné!

Autor: ital - 
23. května 2019
14:53

K hrůznému incidentu došlo v indickém státě Uttarpradéš. Malý Nadeem (3), který si hrál se svými kamarády v jedné z místních budov, spadl ze třetího patra a narazil se na ocelovou tyč trčící z betonu. Zůstal na ní viset. Tyč mu prorazila bránici a střevo. Naštěstí minula životně důležité orgány. Jeden z nich o pouhé 2 cm.

Jako zázrakem přežil tříletý Nadeem, který si hrál v jedné z budov v indickém státě Uttarpradéš. Zřítil se z třetího patra a napíchl se na ocelovou tyč, na níž zůstal v pozici plodu. Prorazila mu stehno, spodní část bříška a horní část zad. Naštěstí děsivou scénu zpozoroval elektrikář Pankaj Parma, který pracoval poblíž. Tyč odřízl a chlapce převezl do osm kilometrů vzdálené nemocnice.

Doktor Samir Mishra, který chlapce zachránil, popsal ošetření následovně: „Zpočátku jsme nevěděli, které orgány tyč prorazila. Kdybychom ji vytáhli, chlapce by to velmi ohrozilo na životě. Museli jsme mu rozříznout stehno a levou stranu břicha.“

Operaci zahájili hodinu poté, co chlapce přivezli do nemocnice. O tři hodiny později se lékařům podařilo tyč z jeho těla vyjmout. 

 „Během operace jsme zjistili, že mu tyč prorazila bránici a střevo. Ale o dva centimetry minula játra. Měl štěstí, že pod úhlem, pod kterým mu vnikla do těla, minula všechny životně důležité orgány,“ popsal Mishra.

Po čtrnáctidenním pobytu v nemocnici se Nadeem zotavil a nyní je už zpět ve svém živlu. Na památku mu zůstanou jizvy. Ty ovšem budou připomínat, že přežil díky malému zázraku.

Varování: Galerie obsahuje drastické fotografie nevhodné pro jemnější povahy!

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání