Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyvrácený strom se znovu vzpřímil a uvěznil dítě: Kořeny chlapci (12) rozdrtily hrudník!

Autor: csk - 
28. března 2019
23:21

Podivuhodná událost se stala loni v Austrálii nedaleko Brisbane. Na zemi ležící vyvrácený strom zničehonic vystřelil zpět vzhůru a pod kořeny uvěznil dvanáctiletého chlapce. Naštěstí se ho podařilo zachránit a malý Connor se po těžkých zraněních jako zázrakem zotavil bez vážnějších následků.

Začalo to jako normální den, dvanáctiletý Connor Creagh jel s rodinou za svými prarodiči, kteří bydlí severozápadně od Brisbane, aby jim na zahradě pomohli odklidit škody, které spáchala ničivá bouře. Během úklidových prací si Connor našel se svými sourozenci i chvíli na hraní.

A právě během dětského dovádění málem došlo k tragédii. Zatímco si spolu děti hrály, Connora zničehonic zavalil strom, který ještě chvíli předtím ležel vyvrácený na zemi a uvěznil chlapce pod svými kořeny. Vyděšená matka slyšela ze zahrady děsivé výkřiky, a když přiběhla, viděla místo tří dětí jen dvě. „Hnali jsme se za nimi, jak nejrychleji jsme mohli. Strom se opět tyčil vzhůru na svém místě a Connor byl pod ním zaklíněn od hrudníku dolů,“ líčí chlapcova matka Danielle hrůzný zážitek. „Nedokážu vyjádřit slovy, jaký je to pocit vidět vaše dítě v tomhle stavu. Byl to nejhorší zážitek v mém životě,“ pokračuje.

Rodiče okamžitě přivolali záchrannou službu, která naštěstí dorazila během pouhých pár minut. S pomocí traktoru se jim podařilo chlapce ležícího v bezvědomí vysvobodit. Connor měl vyražený dech a utrpěl zlomeniny osmi žeber, zlomeninu stehenní kosti a poranění srdce. I přes tato mnohočetná zranění se však zdárně zotavil.

„Bez těch záchranářů už by tu Connor nepochybně nebyl. V žádném případě bychom nebyli schopní ho sami dopravit do nemocnice včas,“ říká Danielle s vděčností.

Doktor Oskar Larsson, který se záchranné akce zúčastnil, řekl, že největší starost o chlapce měli ve chvíli, kdy zjistili, že má problémy s dýcháním. „Vzpomínám si, jak jsem otevřel dveře sanitky a viděl tu hromádku neštěstí. Ležel v bezvědomí a sotva popadal dech, byl na tom strašně. Museli jsme ho okamžitě přesunout,“ řekl záchranář.

Doktoři v Queenslandské dětské nemocnici utrápeným rodičům sdělili, že chlapec může mít výrazné poškození mozku, jako zázrakem se však Connor zotavil bez následků. Rodina ani neví, jak doktorům poděkovat. Chlapec během poděkování personálu nemocnice řekl, že jakmile mu z nohy odstraní šrouby a jeho plíce se dají opět do kupy, vrátí se zpět ke svému koníčku - běhání.

Kopyto ( 29. března 2019 05:06 )

Zazvonil zvonec a pohádky je konec....

Zobrazit celou diskusi