Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lidé zuří! Pytláci pokáceli strom s mláďaty kriticky ohroženého orla

Pytláci programově likvidují ohrožené dravce (ilustrační foto),
Pytláci programově likvidují ohrožené dravce (ilustrační foto),  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
15. května 2019
11:43

U Kostelní Myslové na Jihlavsku pytlák pokácel strom s hnízdem kriticky ohroženého orla mořského. Dvě mláďata, která v hnízdě byla, zabil pád z výšky. 

U Kostelní Myslové na Jihlavsku zahynula dvě mláďata kriticky ohroženého orla mořského, protože někdo pokácel strom s jejich hnízdem. Úhyn orlů prověřuje policie, která dostala od ochránců přírody oznámení o nálezu 11. května. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytla Klára Hlubocká z České společnosti ornitologické a policie.

„Mladí orli mořští se zabili pádem z výšky. Někdo pokácel jen tento jediný strom,“ uvedla Hlubocká, která se psy pátrá po otrávených nástrahách a zvířatech, jež v důsledku toho uhynula.

Uhynulá mláďata orlů byla podle policie v lese poblíž Kostelní Myslové, policisté místo prohledali. „Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami,“ řekla ČTK mluvčí krajské policie Jana Kroutilová.

Uhynulého dospělého orla a dvě mláďata našli lidé na Vysočině také v polovině dubna, uhynuli u obce Jamné na Jihlavsku. Odborníci v tomto případě potvrdili, že dravci byli otráveni zakázaným karbofuranem.

.tg.bb ( 15. května 2019 16:01 )

To udělal nějaký zku**ený myslivec, známý obránce národních hodnot.

vaber ( 15. května 2019 13:42 )

proč je orel a další kriticky ohrožen? nemá potravu, protože člověk zabral veškerý prostor planety ,divoká příroda bez zásahů člověka již neexistuje a člověk se dál a dál množí a ničí poslední prostory kde mohou divocí tvorove existovat, jsou zničené potravinové řetězce pro všechy tvory a dokonce i člověk bez by se neuživil bez pomoci chemie a brzy člověku nepomůže ani chemie

wisz ( 15. května 2019 12:13 )

meli podnajemni smlouvu na ten strom ? nemeli ,tak rodice dat do zologicke

broucinek ( 15. května 2019 12:06 )

Doufám, že půjde sedět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání