Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Vsetínsku řádí travič koček: Zabil již desítky zvířat

Autor: shp - 
24. dubna 2018
21:37

V Poličné na Vsetínsku řádí travič koček. Obcí tak obchází strach. Podle místních lidí pachatel zabil desítky koček a pátrá po něm policie. Travič totiž používá smrtelně jedovatý pesticid karbofuran. Půlka lžíce tohoto jedu je smrtelná i pro člověka.

Teď, když nám umřel Čert, což bylo vlastně tady to poslední zvíře, tak už mi došla trpělivost a vlastně jsem se rozhodl podat trestní oznámení na neznámého pachatele,“ řekl FTV Prima Radim Vrána, majitel tří otrávených koček.

Majitel zároveň odeslal poslední uhynulou kočku na odbornou expertízu a výsledek mu vyrazil dech. Pitva prokázala otravu zakázaným karbofuranem. „Je to hnus, jsem z toho znechucená,“ řekla další obyvatelka Poličné.

Přerazil bych mu ruce, kdybych věděl, kdo to je. Přál bych mu, ať si to vyzkouší, aby věděl, jakým způsobem ta zvířata trpěla,“ dodal další z místních majitelů koček. Případem se již zabývá policie, která po neznámém traviči pátrá.

Prověřujeme, zda nebyl spáchaný trestný čin týrání zvířat. Za tento trestný čin lze uložit odnětí svobody až tři léta,“ řekl mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharzcik. Místní se obávají, že travič zaútočí brzy znovu a další kočičky budou umírat.

hnusnejsvet33 ( 25. dubna 2018 09:13 )

Všechny tyhle bestie, co ubližujou zvířatům zavřít do nějakého lágru, tejrat je a pak do plynový komory.

vosavopruz ( 24. dubna 2018 22:13 )

co to je za debilní větu v článku!!!: Prověřujeme zda nebyl spáchán trestný čin !!omg!! kočky sice lověj ptáky ale jinak to jsou moc hodná zvířata,travič at se smaží v pekle

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání