Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec školáka z Pardubic ubodal! Vydržte, vysvětlím vám to, vzkázal rodině

Aktualizováno -
15. května 2019
11:30
Autor: yks, Tomáš Koníček, DH, Jitka Pecharová - 
15. května 2019
08:45

Otřesný zločin řeší policie v pardubické čtvrti Studánka. V noci na pondělí zde došlo k vraždě malého chlapečka. Kriminalisté v souvislosti s případem zadrželi 40letého chlapcova otce, který se k činu přiznal. V úterý ráno ho obvinili z vraždy. Soud vzal muže ve středu ráno do vazby.

K případu vraždy dítěte v Pardubicích můžeme sdělit, že kriminalisté obvinili 40letého otce z trestného činu vraždy. Příčinou úmrtí bylo bodné zranění. Otec se k činu doznal,“ sdělila Blesku mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

Podle ní je motiv mužova jednání předmětem dalšího vyšetřování. Kriminalisté také podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud návrh přijal a muže ve středu ráno do vazby umístil.

Během vazebního řízení vystupoval obviněný muž naprosto klidně. Rodině přes média vzkázal, ať vydrží, že jim vše vysvětlí.

Nebyla jiná cesta, než tohle udělat. Nikdy jsem nebyl tak klidný,“ šokoval obviněný při čekání na soud. Podle informací Blesku mohly svou roli ve vraždě sehrát drogy a partnerské neshody.

Šok přišel v pondělí

Pardubičtí kriminalisté vyšetřují násilnou smrt dítěte už od noci na pondělí. „V noci ze 12. na 13. května vyjížděla posádka k dospělému muži. Na místě bylo nalezeno malé dítě v bezvědomí,“ sdělil mluvčí pardubické záchranky Aleš Malý.

Ihned po nálezu byla zahájena neodkladná resuscitace a provedeny urgentní chirurgické život zachraňující úkony. Bohužel ani po téměř hodinu trvající resuscitaci se nepodařilo u dítěte obnovit srdeční akci a pacient zemřel,“ dodal Malý. 

Chlapečka prý zavraždil pohodář

 Potom už na místě zasahovala i policie. „Okolo jedné hodiny ranní vyjížděli policisté i kriminalisté do rodinného domu v Pardubicích, kde došlo k úmrtí dítěte mladšího deseti let,“ potvrdila pro Blesk mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Místní lidé jsou z události pochopitelně v šoku.  „Rozhodně to musel být zkrat,“ sdělil Blesku soused postižené rodiny. „Byl to klidný, hodný člověk,“ potvrdila místní žena v reportáži TV Prima.

Právo rovněž zveřejnilo, že se zadržovaným mužem se měl setkat klinický psycholog, on sám ale v úterý ráno ještě nebyl obviněn. Podle svědků ze školy měl otec se synkem velice hezký vztah. Prvňáček byl prý bezproblémový. „Byl tichý a k tatínkovi se hned tulil, když si pro něj přišel,“ sdělila Právu žena, která oběť znala ze školní družiny.

hasan evina ( 18. května 2019 06:07 )

Pretože keď prídu do väzenia, aby ich tam nikto z "ich budúcich väzenských spolubývajúcich nesponal" Tebe ešte nedošlo prečo nosí špeciálna policajná jednotka kukly? Pretože im je zima 🙈

papik ( 16. května 2019 10:37 )

Ještě že Blesk nenapsal, že tráva je červená, to byste nadával do debilů všem, kteří by Vám tvrdili něco jiného jako že je pořád zelená. Já Blesk vnímám jen jako senzacechtivý bulvár, který beru s hodně velkou rezervou a Vám bych doporučil totéž. Pokud chcete vědět víc, vždy si přečtěte celý článek a zkonfrontujte jej s nadpisem. A přestaňte tu křičet "Ty vypatlanej debile, Blesk přece napsal v titulku, že ho ubodal, tak by se soud a policie měli vybodnout na vyšetřování a vůbec proč toho hajzla nezastřelí bez soudu už ve vazební věznici??". Neschvaluji to, pokud jej zabil úmyslně, mě hlavně zajímá, co se stalo doopravdy a nechci se zbytečně unést emocemi jako Vy.

ciiica ( 15. května 2019 20:53 )

Ty brýle mu dala policie, joudo.

FrantaSvacina ( 15. května 2019 20:51 )

Po činu nebyl obžalovaný, měl možnost si hodit provaz. Šanci mu dali, za mřížemi stejně dlouho nebude o to se ostatní vězni postaraj.

FrantaSvacina ( 15. května 2019 20:51 )

Po činu nebyl obžalovaný, měl možnost si hodit provaz. Šanci mu dali, za mřížemi stejně dlouho nebude o to se ostatní vězni postaraj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání