Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děsivé řádění ducha ve francouzské nemocnici: Kamery konečně odhalily pravdu!

V nemocnici údajně řádil duch. (ilustrační foto)
V nemocnici údajně řádil duch. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
30. dubna 2019
12:14

Samotný démon Belfegor měl podle mínění francouzských záhadologů stát za podivnými událostmi na geriatrickém oddělení nemocnice v jihofrancouzském městě Dax. Tamní personál pozoroval řadu podivných projevů. Přestárlé a bezmocné pacienty někdo aranžoval do podivných póz, zavřená okna se sama od sebe otevírala a na podlaze někdo rozsypal probodané pytlíky s lidskou močí. 

Aféra dlouho neměla jasné vysvětlení. Policie nemocnici chodila v noci kontrolovat, ale dostihnout podivného fantoma, kterého mezitím pokřtili podle mocného prastarého démona, bylo dlouho nad síly kriminalistů. 

Vyšetřování začalo poté, co si personál všiml přemístěného zdravotnického materiálu a nábytku, otevřených oken a dveří, kapes na moč poházených na zemi a sundaného prostěradla u jednoho z nemohoucích pacientů.

Incidenty se staly na geriatrickém oddělení, v němž jsou hospitalizováni hlavně staří lidé, kteří se neobejdou bez pomoci. Někteří pacienti byli podle policie nalezeni v podivných pozicích.

Vedení nemocnice se nejprve domnívalo, že dovnitř přes veškerá bezpečnostní opatření pronikl někdo zvenčí. Brzy se ale přiklonilo k hypotéze, že záhadné události má na svědomí někdo ze zaměstnanců. Se souhlasem úřadů nechalo v zařízení nainstalovat kamery, které „ducha“ natočily při činu. 

Brzy vyšlo najevo, že za noční jevy může jedna zaměstnankyně zařízení. Asi třicetiletá žena je nyní ve vazbě a byla obviněna z násilí vůči zranitelným osobám. Podezřelá obvinění popírá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání