Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Drát ohradníku přes cestu málem zabil cyklistu: Policie vinila jeho, teď šetří farmáře

Drát ohradníku přes cestu málem zabil cyklistu: Policie vinila jeho, teď šetří farmáře (ilustrační foto)
Drát ohradníku přes cestu málem zabil cyklistu: Policie vinila jeho, teď šetří farmáře (ilustrační foto)  (Autor: Trans Hospital)
Autor: dce - 
23. dubna 2019
18:23

Projížděl se poklidnou krajinou na Šumavě, když znenadání jako by narazil do zdi. Petra I. (57) před téměř třemi lety na vyjížďce překvapil drát ohradníku natažený přes turistickou cestu. Skončil s několika zlomeninami, a jako by to nestačilo, policie celou věc dávala za vinu jemu. Nyní ale věc přehodnotili a vyšetřují farmáře, který drát na cestu natáhl. Ten se hájí, že ohradník byl dostatečně označený.

Nejdřív policie Petra vinila, že byl nepozorný a celou věc měla vyřešit přestupková komise, která navrhla pokutu pět set korun. Tu Petr ale odmítl zaplatit a snažil se úředníky přesvědčit, že chyba je jinde. Nakonec jim to musel vysvětlit právník.

Po jeho intervenci policisté začali věc šetřit pro podezření ze spáchání trestného činu. Za viníka podle deníku Právo označili sedmdesátiletého farmáře, který ohradník do míst natáhl. „Policisté obvinili sedmdesátiletého muže z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti," potvrdila šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová. V případě odsouzení by mu mohly hrozit až dva roky ve vězení.

Drát se nacházel v místě s mírným klesáním při výjezdu z lesa - farmář tak měl předpokládat, že by si zde někdo mohl ublížit. „Bylo to, jako když narazíte do skleněné stěny. Vůbec jsem ten drát neviděl. Přeletěl jsem přes řídítka a pádem si zlomil rameno a žebra. Z místa mne odvezla záchranka do nemocnice," popsal Petr s tím, že má stále omezenou hybnost ruky. 

Farmář se ale brání - drát byl podle něj dostatečně označený. Byla na něm prý PET lahev a fáborky. Před ohradníkem navíc ležely dřevěné povaly, jak popisuje Právo, které měly sloužit i ke zpomalení případných cyklistů. Ohradník navíc prý dvakrát denně kontroloval.

lobotom ( 4. září 2019 21:40 )

Přes cestu vůbec nemá co být natažený žádný ohradník! Měli by být řádně potrestáni jak líný dědek, co ho tam natáhl, nejspíš aby si ušetřil práci s jeho rozdělením, tak i ta nechutně bezohledná policie!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání