Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pohřešovaného Ivana (†32) našli po dvou letech: Ke stromu se připoutal sám, tvrdí policie

Autor: ital - 
21. dubna 2019
07:05

Ruská policie objevila v lese poblíž města Šatura v Moskevské oblasti kostru cestovatele Ivana Ključareva. (†32). Jeho ostatky nalezli po dvou letech od jeho zmizení. Byly připoutány ke stromu a policie se domnívá, že buď zemřel při nezdařeném pokusu o nápodoba kouzelníka Houdiniho, nebo při nebezpečné sexuální hře.

V květnu 2017 odjel ruský cestovatel Ivan Ključarev na výlet, ale domů se již nevrátil. Policie objevila jeho kostru připoutanou za ruce ke stromu v lese poblíž města Šatura.

Jeho tělo bylo ve zvláštní poloze. Podle toho se vyšetřovatelé domnívají, že se buď pokoušel o nebezpečný Houdiniho únik, nebo prováděl sadomasochistický sexuální experiment. Poblíž jeho ostatků nalezli také kameru, kterou měl namířenou přímo na sebe.

Další verzí případu je, že Ivana někdo zavraždil a místo činu zakamufloval tak, aby to vypadalo, že se zabil sám. Na místě činu leželo 5 kusů pout, 3 kovové řetězy, 6 visacích zámků, knížka a cestovní stan pro jednoho.

Detektivové nyní zkoumají záznamy z kamery a Ivanův počítač. Na něm jsou prý podle zpráv důkazy, které nasvědčují, že Ivan měl zálibu v BDSM sexu. Podle některých zdrojů měl ke stromu připoutanou řetězem pouze levou ruku.

„Detektivové rovněž zvažují možnost, že se ke stromu připoutal sám a sám si také ublížil,“ citoval zpravodaj Moskovskij Komsomolets důkaz, podle nějž mohla mít smrt sexuální motiv. Je to ovšem pouze jedna z verzí.

Ivanovy ostatky objevil místní občan Eduard Karpov. Otřesný pohled jej naprosto vyděsil, jelikož lebka měla stále navlečenou kapuci. Zbytek těla byl už pokrytý listím.

Ivan údajně trpěl schizofrenií a byl to známý podivín. „Jevil se jako velice zvláštní člověk,“ pověděl jeden z jeho přátel. „Znal jsem ho jen proto, že rád jezdil stopem. Taky jsem se tomu tenkrát hodně věnoval. Věřil, že se mu nemůže nic stát,“ oznámil další.

Jiný kamarád řekl, že nevěří, že by Ivan zemřel při Houdiniho triku. Má podezření, že jej zavraždili. „Něčeho takového by nebyl schopný,“ řekl o svém kamarádovi.

naidka ( 22. dubna 2019 08:10 )

naidka ( 21. dubna 2019 19:43 )

Nějaké sebebičování, sebetrýznění? S takovým arzenálem pout a visacích zámků může cestovat jenom blázen, jak píše dole liška B.

jany ( 21. dubna 2019 16:41 )

myslim ze mrtvoly an titulce by byt nemusely, nebo aspon nejak rozostrene

Monikay ( 21. dubna 2019 10:10 )

jooo sexuální odchylka je mocná síla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání