Noční můra se pro babičku teprve pětileté Sofinky Andrey Mikyškové stala skutečností. Podle oznámení ji krátce před 13. hodinou unesli dva neznámí muži - vytrhli ji nebohé babičce z náruče přímo na ulici! K únosu došlo v ulici Vlasty Průchové v Praze 10 Uhříněvsi. Dosavadní zjištění vypovídají o tom, že by únosci mohli dívku odvézt do zahraničí, pravděpodobně do Německa. „Únosci holčičku naložili do přistaveného osobního auta Volvo XC 90, stříbrné barvy, registrační značky 8S2 0469,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Sofinka měří 120–130 cm, je štíhlá, má kulatý obličej a zelenošedé oči. Její vlasy jsou blonďaté, v době únosu měla učesané dva culíky. Na sobě měla růžovou látkovou bundu s podšívkou bílého beránka a modré rifle s černými kvítky, růžovou čepici se stříbrnými proužky a růžové boty, uvádí popis policie.

Video
Video se připravuje ...

V těchto místech byla holčička unesena. Aktu.cz

Policisté zároveň pátrají také po matce holčičky, Zdence Amálii Mikyškové Štolcové. „Ta má se svou dcerou zakázaný styk, kdy dívenka byla svěřena do péče zmiňované babičky,“ uvedl mluvčí. Na matku je vydán souhlas se zadržením. Policisté prosí o pomoc při pátrání –shánějí informace o pohybu dívenky, její matky i vozidla, v němž měla být holčička unesena.

Autor: 

Fotogalerie
5 fotografií