Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

V sanitce na Příbramsku údajně zahynul senior: Vlak zasáhl přepravní prostor! Spolujezdkyni zranil bezpečnostní pás

Aktualizováno -
4. dubna 2019
12:35
Autor: ČTK - 
4. dubna 2019
08:39

Tragické následky má nehoda, k níž došlo ve čtvrtek v 7:30 na železničním přejezdu v Čenkově na Příbramsku. Srážku sanitky s vlakem nepřežil převážený pacient. Podle informací Blesku mělo jít o muže vyššího věku.

Na železničním přejezdu v Čenkově na Příbramsku se dnes ráno srazila sanitka s osobním vlakem. „Převážený pacient zemřel, ostatní vyvázli bez zranění,“ řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Podle informací Blesku byl zesnulý muž narozený v roce 1932 a do nemocnice měl jet na vyšetření.

Ze snímků z místa neštěstí je také patrné, že nejvíce poničený je právě přepravní prostor sanitky, zatímco kabina řidiče zůstala takřka netknutá. Spolujezdkyně ze sanitky utrpěla nicméně zhmoždění hrudníku od bezpečnostního pásu. „Po nezbytném ošetření byla přepravena do hořovické nemocnice,“ řekla mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová. Řidiči sanitky a 25 cestujícím ve vlaku se podle mluvčí nic nestalo.

„V převozové sanitě se nacházely tři osoby a ve vlaku 25 osob. Hasiči po příjezdu na místo se nejprve snažili vyprostit zraněné osoby z převozové sanity. Jedna osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ potvrdila mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Podle ČTK není jasné, zda měl přepravovaný muž bezpečnostní pás.

Video  Mluvčí středočeských hasičů popisuje záchranné práce po nehodě sanitky.  - Blesk, David Malík
Video se připravuje ...

Sanitka patřila hořovické nemocnici, potvrdila ČTK mluvčí nemocnice Petra Horáková. Zatím momentálně se k tomu nemůžeme vyjádřit, protože probíhá policejní vyšetřování,“ řekla mluvčí Horáková. 

Převozové sanitky ale většinou neslouží k převážení pacientů v akutním stavu. Využívají se například k přepravě pacienta mezi nemocnicemi nebo z domova do nemocnice. V případě hromadného neštěstí mohou být využité také k primárním výjezdům.

Provoz na trati mezi Jinci a Příbramí byl zastaven, náhradní dopravu zajišťují autobusy. „Příčinu nehody zjišťujeme,“ dodala Schindlová.

Video  Srážku sanitky s vlakem na přejezdu nepřežil převážený pacient.  - Blesk, David Malík
Video se připravuje ...

„Zatím momentálně se k tomu nemůžeme vyjádřit, protože probíhá policejní vyšetřování," řekla mluvčí hořovické nemocnice Petra Horáková. Mohla jen potvrdit, že na přejezdu havarovala převozová sanitka hořovické nemocnice.

Převozové sanitky většinou neslouží k převážení pacientů v akutním stavu, využívají se například k přepravě pacienta mezi nemocnicemi nebo z domova do nemocnice. V případě hromadného neštěstí mohou být využité také k primárním výjezdům.


Bleskoska ( 4. dubna 2019 10:19 )

Ta mluvčí říká takové nesmysly, že asi má upito, to jinak není možné. Když nechce nic říct, v takovém případě by se hodilo projevit lítost a okamžitě se mluvit pozůstalým, byťzřejmě jejich totožnost se zjišťuje. Totožnost pacienta mají, bez dokladů ho nenaloží a do knihy píšou, kam jedou a s kým. Smutná zpráva, soustrast s pozůstalými.

neznalek88 ( 4. dubna 2019 09:54 )

Tohle je opravdu neštěstí a řidič sanitky se může těšit na pobyt v "lázních". Chudák pacient

kurioko ( 4. dubna 2019 09:42 )

A není to náhodou tak, že řidič sanitky vjel pod vlak? Nebo se na tuto informaci vztahuje GDPR?

blamal ( 4. dubna 2019 09:29 )

Co je to za tupou mluvci? Totoznost pacienta, ktery byl prevazen sabitou a zemrel, zjistujeme? Kdyz nekoho prevazu sanita, tak personal zna totoznost prevazeneho. A pokud se ostatnim ze sanity nestalo nic, tak policajtum snad ma kdo sdelit udaje o oacientovi. Boze, dalsi blba kr.ava, honosici se pozici policejni mluvci. Bez ven, holka tupa, delat neco uzitecnyho.

karelhlavaty ( 4. dubna 2019 09:11 )

"Příčinu nehody zjišťujeme." Ty woe nebylo náhodou příčinou nehody to, že někdo vjel na přejezd ve chvíli, kdy nebylo úplně dobrý na něj vjíždět???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání