Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Podivná silniční kontrola u Prostějova: Řidič dal policistovi lekci z předpisů

Policista zastavil řidiče na nebezpečném úseku a neměl reflexní prvky ani uniformu. Řidič ho drsně vyškolil.
Policista zastavil řidiče na nebezpečném úseku a neměl reflexní prvky ani uniformu. Řidič ho drsně vyškolil.  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: chal - 
21. března 2019
21:18

Málokdy se stane, že by policista zastavil řidiče, který zná předpisy pravděpodobně lépe než on sám. Přesně to je případ podivné silniční kontroly, ke které došlo na dálnici D46 u Prostějova na Olomoucku. Řidič nejenže policistu upozornil na několik pochybení v jeho postupu, on ho k jeho smůle celou dobu natáčel.

Video zachycující podivnou silniční kontrolu během 24 hodin na sociální síti nasbíralo skoro půl milionu zhlédnutí. Záznam začíná ve chvíli, kdy řidič zastavil u krajnice a z policejního vozu vylezl policista v civilu. V zastaveném autě na něj ale čekal znalec předpisů, což se ukázalo téměř okamžitě.

Řidič policistu nejprve upozornil, že ho zastavil na nebezpečném místě, a navíc na sobě neměl policejní stejnokroj ani reflexní vestu. Překvapený policista zareagoval slovy, že je to jeho věc. Jenže to není tak úplně pravda.

V případě, že je řidič nucen zastavit na podobném místě, je povinen na sobě mít oblečení s reflexními prvky. A to policista oblečený do obyčejného svetru rozhodně neměl.

 

Jako důvod zastavení policista uvedl překročení rychlosti. Tomu se zastavený řidič podivil, v autě měl totiž takzvaný antiradar. „Mohl byste mi říct, čím jste mě změřil?“ zeptal se řidič. „Mám ve voze tachometr, vy ho nemáte?“ odpověděl otázkou policista.

A v tom je právě další problém, policisté mohou měřit rychlost pouze pravidelně kalibrovaným zařízením, kterým tachometr rozhodně není. Řidič se pak policisty zeptal, jestli má důkaz, že jel rychle. „Tím, že jste se podíval na tachometr, tak jste poznal, že jedu rychle?“ zeptal se řidič zjevně zaskočeného strážce zákona.

Policista si podle všeho uvědomil, že si takzvaně ukousl velké sousto a ze situace se pokusil vybruslit. „Toto přestupkové jednání vyřeším na místě domluvou,“ uzavřel policista, vrátil řidiči doklady a nasedl do svého auta. Tím však celá věc neskončila, incidentem se zabývá Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, kde dotyčný policista pracuje.

fiijalka ( 22. března 2019 09:48 )

To jsou přesně policajti, kážou vodu, chlastaj víno.

Taurus70 ( 22. března 2019 06:18 )

Smutne ze predstavitel zakona nezna predpisy😕😕😕

PPP150W ( 22. března 2019 00:13 )

blecktajp, ale vždyť vy jednáte jako ten policista. Vy svůj příspěvek zakládáte na tušení "nás všech". Jenže ten policista neřekl jak jel rychle a neřekl to ani zastavený, ač se k tomu na konci videa schylovalo, ale policista akci rázně ukončil. Kdyby to bylo kilopade, tak mu to zrovna nasype. Navíc mě v jednu chvíli připadalo, že je policista buď podnapilý, nebo na něčem jede, ale to je samozřejmě jen nepodložená domněnka.

jirka324 ( 21. března 2019 22:06 )

Tak ten je zralý na lopatu. Snad to dojde i jeho nadřízeným.

vagin-analev ( 21. března 2019 21:51 )

Ten policista má už sedět ve Valdicích. Tak deset roků mu neuškodí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání