Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tereza promluvila o heroinovém spiknutí! Za koho to odnesla?

Autor: yks - 
23. března 2019
05:00

Blesku se podařilo získat originální znění rozsudku, kterým soudce Šahzád Raza poslal Češku Terezu Hlůškovou (22) do vězení na skoro devět let. Jaká slova řekla soudu, když měla možnost se vyjádřit ke zdrcujícímu odhalení celníků na letišti v Láhauru?

Byla noc z 9. na 10. ledna 2018, kolem jedné ráno, když celní úředník na letišti v Láhauru dostal od preventisty horký tip, že přes tamní letiště pojede velká zásilka drog. Když z jejího přetěžkého hnědého kufru začali celníci vytahovat jeden balíček heroinu za druhým, byla naprosto perplex.

O rok později ale už u výslechu dokázala dát dohromady srozumitelné vysvětlení toho, co se podle ní stalo, a jak se heroin za 24 milionů korun dostal do inkriminovaného kufru.

„Jsem cizinka a do vaší země jsem přijela studovat kulturu Pákistánu, těšit se z vaší pohostinnosti a také studovat islám, protože to potřebuji kvůli knize, kterou píšu,“ hájila se mladá Češka, když ji 13. února 2019 přivedli před soud v Láhauru. Na otázku, jak se k ní dostalo tolik heroinu, odpověděla následovně.

„Odhalený heroin nepochází v žádném případě ode mě,“ tvrdila soudu. Stejně tak rezolutně popřela, že by zavazadlo bylo její. Tereza se domnívá, že za vším stojí spiknutí. Heroin i taška údajně patřily někomu jinému.

Podle Terezy byla skutečným majitelem tašky nejmenovaná vlivná osoba. Celníci ji pak využili, aby uchránili skutečné pašeráky a sami prokázali svou efektivitu. Svou tašku prý celou dobu neviděla, a na letišti jí řekli, že pouze podá vysvětlení. Namísto toho ale následovalo plnohodnotné trestní stíhání. „Navlíkli to na mě, jsem úplně nevinná,“ řekla soudu.

Nejpodstatnější část obhajoby ve více než rok trvajícím procesu Tereza svěřila svým právním zástupcům. O tom, jak efektivní bylo jejich úsilí, si mohla sama udělat obrázek ve středu, kdy ji soud poslal na osm let a osm měsíců do vězení. Veškeré jejich pečlivě připravené a nashromážděné argumenty smetl ze stolu nelítostný soudce Šahzád Raza.

Tereza se nyní se v těžkých podmínkách Centrální věznice v Láhauru musí připravit na odvolací řízení. Muži, které policie označuje za hlavní viníky, zejména údajný hlavní boss drogové mafie známý jako Tárik, zůstávají nadále na útěku. Jediný spoluobžalovaný v jejím případu byl propuštěn. Zdá se, že zůstala sama.

Zdenek Stipsky ( 26. března 2019 18:54 )

Ulhana.

Zdenek Stipsky ( 26. března 2019 18:35 )

Nekomu kdo nekolikrat meni vypoved de neda verit.

Pejrakona77 ( 25. března 2019 02:40 )

Taky by jste chtěli černou klobasu,vy ***i....přestante závidět a hura za Terezou....hovada..!!

krtekaorel ( 24. března 2019 08:22 )

Decka toz neblbnete, co ste tak zli?? Holka mlada, blba, ale posilat ju rovnou do pekla?? Vy, co se tady nejvic radujete, ze "chcipne ve vezeni" apod., sami byste zaslouzili poradne vyprasit kozich za vasi skodolibost!!!!

cotoje ( 23. března 2019 20:49 )

Kdyby to byla MOJE dcera tak sedí na dupě doma a nekhurwí se, a se čmoudama už vůbec ne!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání