Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lidská udírna udělala z Marka zombie! Denní světlo neviděl několik měsíců

Autor: ital - 
8. března 2019
10:13

Ve čtvrtek přivolali obyvatelé slovenské obce Kecerovce v košickém okrese záchranáře k závažnému případu. Těm se naskytl otřesný pohled na muže, který vypadal jako živá mrtvola. Měl velmi silně začouzenou pokožku a vidět mu byly pouze oči a zuby.

„Kdyby chtěl někdo natáčet horor a ozval se z Hollywoodu, tady mají lidskou udírnu,“ komentoval případ jeden z iniciátorů pomoci Viktor Valik. Rodina, o které hovořil, totiž žila v utěsněné chatrči bez oken, kde topili v kamnech s nefunkčním komínem. Navíc jako palivo používali naprosto cokoliv včetně plastů, oděvů či bot. Všechen kouř se tedy valil dovnitř.

Marek, který v tomto kutlochu žil, dýchal toxický kouř celé týdny a měl úplně začouzenou pokožku. Vůbec nevycházel na světlo. Není divu, že záchranáři byli naprosto šokovaní, když jej spatřili. „Myslel jsem si, že je mrtvý. Měl jen otevřené oči,“ pověděl Valik. „To není možné, aby někdo takto žil. Museli jsme otevřít, jinak bychom se tu fakt zadusili.“

Záchranáři přišli na poslední chvíli. „Byl jsem osm měsíců uvnitř,“ doznal Marek, když jej upoutaného na lůžko převáželi do nemocnice v Košicích. „Z našeho pohledu se jedná o pomalou intoxikaci zplodinami hoření, avšak s nepřímým ohrožením života,“ sdělila lékařka záchranné služby Ľubica Bajerovská.

Obyvatelé obce jsou na rodinu naštvaní a tvrdí, že jim akorát dělají ostudu. Markův bratr se ani nechtěl nechat ošetřit a prohlašoval, že chce nadále žít ve své chatrči.

„Musíme pomáhat lidem, ale těm, kteří si toho váží,“ vyjádřil se k případu starosta obce Miroslav Galas. Již dříve se prý bratrům pokoušel pomoci, ale marně. „Na vlastní náklady jsem jim opravil dům. Koupili jsme jim pec, kterou ale hned prodali a postavili si vlastní. Všechno, co jim dáme, ihned prodají!“ dodal starosta.

krtek. ( 8. března 2019 20:14 )

on byl nějak postižený ??

Lisa Perez ( 8. března 2019 19:52 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

kritick ( 8. března 2019 19:06 )

Sociální dávky jsou sociální dávky. Takže postačuje, když je dotyčná osoba jakž takž při životě. Hlavně musí žít. Jinak jsou sociální dávky v pr.de.li. Stačí mírně přiotrávit, aby neumřel, to stačí!

naidka ( 8. března 2019 16:31 )

Myslíš v těch černých šatech?

josefvyskoc ( 8. března 2019 16:19 )

Ten zachranar u nositek vzadu vypada jako J. Travolta! Nuveritelne!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání