Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Při požáru v České Lípě se nadýchalo zplodin 6 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv blesku)
Autor: ital, ČTK - 
9. února 2019
20:24

Hasiči dnes ráno likvidovali požár ve čtyřpodlažním domě v České Lípě. Šest lidí se nadýchalo škodlivin a čtyři z nich záchranná služba převezla k dalšímu ošetření do místní nemocnice. Požár pravděpodobně vznikl od zapálené svíčky v jednom z pokojů, uvedla liberecká mluvčí policie Dagmar Sochorová. Policisté podle ní požár šetří pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Výše způsobené škody je stále v šetření, podle odhadu hasičů bude minimálně ve stovkách tisíc korun.

Hasičům byl požár bytu ve třetím patře domu v ulici Antonína Sovy nahlášen v 06:28. „Oheň zasáhl velkou část bytu a zcela zničil vybavení ložnice a chodby. Hasiči v silně zakouřeném prostoru zasahovali v dýchací technice a uvnitř bytu nalezli jednu osobu, kterou neprodleně vyvedli z domu a předali do péče zdravotníků,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Celkem bylo z domu evakuováno osm lidí, z toho šest potřebovalo ošetřit. „Čtyři osoby jsme převezli na centrální příjem do českolipské nemocnice k dovyšetření. Žádné popáleniny ani nic jiného vážného jsme neřešili,“ uvedl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Do nemocnice záchranáři odvezli sanitou i obyvatelku bytu, ve kterém požár vznikl.

Požár likvidovali hasiči z šesti jednotek. Měli k dispozici sedm cisteren, výškovou techniku a evakuační autobus. „Zabránit šíření požáru se hasičům podařilo během jedné hodiny. Hasili uvnitř bytu i z venku z obou stran panelového domu. Pro rychlý odvod kouře nasadili přetlakovou ventilaci,“ dodala Bílková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání