Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čecha soudí na Bermudách: Do země měl pašovat heroin za 215 milionů korun!

Čecha soudí na Bermudách: Do země měl pašovat heroin za 215 milionů korun! (Ilustrační foto)
Čecha soudí na Bermudách: Do země měl pašovat heroin za 215 milionů korun! (Ilustrační foto)  (Autor: YouTube)
Autor: ital - 
6. března 2019
16:57

V září 2017 přiletěl Josef V. (37) z Británie na Bermudy se dvěma kufry. V jednom z nich mu našli téměř tři kilogramy heroinu v hodnotě dosahující prý v přepočtu 215 milionů Kč. Prozradila jej boule na zavazadle a stopy od lepidla. Zadržený muž však popírá, že by droga nalezená u něj v kufru byla jeho.

Sedmatřicetiletý Josef V. pocházející z Jičína přiletěl v září 2017 na Bermudy. Celní úředník Daniel Cardoso řekl, že si Josef zabookoval let a ubytování pouhý den předem. Žalobkyně Takiyah Simpsonová sdělila: „Opustil imigrační kontrolu a pokračoval dále k celní kontrole.“ Poté jej prý vybrali pro druhou prohlídku. „V průběhu ohledávání věcí v kufru si celník všiml lehkého vyboulení a stop po lepidle na zavazadle.“

Před soudem Simpsonová řekla, že oba kufry obžalovaného projely rentgenem, který objevil jisté „anomálie“. Úředník poté stáhl polstrování v kufru a vytáhl balíček zabalený do kartonu. Ten když strhnul, objevil se béžový prášek zapečetěný ve vakuovém sáčku. Následný sken ukázal jasně na heroin. „Byla přivolána bermudská policie, která muže zatkla a nyní stanul před soudem,“ doplnila Simpsonová.

Daniel Cardoso před soudem pověděl, že mu Josef předtím oznámil, že přijel na Bermudy na 10denní dovolenou a sám. Když si všiml vybouleniny na kufru, měl podezření, že je něco uvnitř. Zavolal druhého úředníka a společně našli balíček s drogou. Následně Josefa odvedl do výslechové místnosti.

„Co je špatně s mým zavazadlem?“ ptal se prý Josef. „Když jsme byli venku, myslel jsem si, že je nějaký problém.“ Cardoso mu na to odpověděl: „Ano, zcela jistě tu je problém.“

Soudní proces nadále pokračuje. Josef stále tvrdí, že mu nalezený balíček s heroinem rozhodně nepatří.

Srna1 ( 6. března 2019 19:52 )

Maria Mimi už mě sereš jako ti pašeráci heroinu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání