Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dvě batolata snědla čistič potrubí. Mají poleptaná ústa a rty

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: iStock)
Aktualizováno -
2. března 2019
15:45
Autor: shp - 
2. března 2019
14:49

Stačila ještě chvilka a došlo k tragédii, která je mohla stát i život. Dvě batolata z Přerova nad Labem se málem otrávila poté, co snědla čisticí prostředek. Stav jednoho z nich byl tak vážný, že pro něj vystartoval i vrtulník.

Děti se v sobotu ráno dostaly k čisticímu prostředku a částečně jej snědly. Dle mluvčí záchranné služby došlo k poranění rtů a dutiny ústní. Na místě zasahoval i vrtulník, který jedno z dětí letecky transportoval. Situace byla vážná, ale snad je nyní stabilizovaná.

Dvě batolata utrpěla poranění v oblasti dutiny ústní a také na rtech. V naší péči skončila i matka, která má poleptané ruce. Všichni byli po ošetřeni a transportováni do Fakultní nemocnice v pražském Motole. Jedno z batolat bylo transportováno vrtulníkem,“ řekla Blesk.cz mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Případem se bude zabývat také policie. V současnosti je podezření na ublížení na zdraví z nedbalosti. Strážci zákona se však ke všemu vyjádří až později. Čistič potrubí, kterým se děti zranily, je žíravina složená z 98 procent z hydroxidu sodného. V drogeriích se prodává jen od 18 let.

MartinJeTady ( 2. března 2019 22:19 )

Njn, příroda je mocná. Přežijí silnější.

simonaprdelata ( 2. března 2019 19:05 )

idiot rodic = idiot batole

kamii ( 2. března 2019 17:59 )

Také mne to pobavilo

antismejd ( 2. března 2019 15:01 )

fakt velmi zábavné ilustrační foto..víte jak vypadá batole??? určitě ne jako novorozenec!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání