Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fotbalista Mário (†15) prohrál boj o život. Rodičům zemřel v náručí

Mário zákeřnému nádoru podlehl.
Mário zákeřnému nádoru podlehl.  (Autor: Facebook)
Autor: lm - 
24. února 2019
12:50

Do posledního dechu se statečně pral s krutou diagnózou, nakonec ale nad smutným osudem nevyhrál. Talentovaný fotbalista Mário (†15) v pátek po poledni podlehl zákeřné chorobě. Chlapec zemřel v náručí milovaných rodičů.

Příběh Mária (†15) zasáhl celé Slovensko. Mladému talentovanému fotbalistovi se během vteřiny zhroutil celý svět. Chlapec dostal při tréninku tvrdě míčem do hlavy a při následném vyšetření v nemocnici se dozvěděl zdrcující zprávu. Lékaři mu našli zhoubný nádor na mozkovém kmeni a řekli mu, že v podstatě nemá šanci na přežití. Pomoci mu nemohli ani v Česku a jedinou nadějí pro rodiče byla nákladná léčba v sousedním Rakousku.

„Řekli, že operovat se to už nedá, ale namíchají mu takovou chemoterapii, která mu zmírní ty nádory,“ popsal slovenskému deníku Nový Čas ještě před pár týdny natěšený otec. Stovky lidí začaly rodině psát, že jim finančně pomohou a posílaly i rady. Během 10 měsíců se chlapcův stav rapidně zhoršil a nádor ho změnil k nepoznání. „Měl oteklou hlavu, těžko vyprávěl a špatně viděl,“ popsal zoufalý táta. Rodina však do poslední chvíle doufala, že se najde někdo, kdo jejich syna zachrání. Bohužel však marně.

Mário (†15) se sice pral jako lev, v pátek odpoledne však v bratislavské nemocnici vydechl naposledy. Rodičům umřel v náručí. „Majkovi se velmi přitížilo. Nádor zasáhl už všechny nervy. Zůstalo fungovat už jen dýchání, srdce a ledviny. Byli jsme do posledního dechu při něm. Je to pro nás nesmírně obtížné. Jediné, co nás může těšit, je fakt, že momentálně už netrpí,“ řekl deníku uplakaný tatínek.

DWEI ( 24. února 2019 17:28 )

illenne - taky jsem to zažila, věřili a doufali jsme v zázrak který se však nekonal. Nemělo by to tak být, aby rodič chodil ke hrobu svého dítěte

illenne ( 24. února 2019 15:29 )

Hlubokou soustrast rodičům, chlapec měl život před sebou. Tohle hodně bolí, člověk věří i na zázrak. Mám to za sebou.

DWEI ( 24. února 2019 15:12 )

Hrůza když s hnusnou nemocí prohrávají boj o život děti

Zobrazit celou diskusi