Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Otec chtěl prodat Evu (12) jako dětskou nevěstu! Ze strachu utekla. Hledá ji policie

Eva (12) utekla ze školy. Měla se bát otce, který ji chtěl prodat jako nevěstu.
Eva (12) utekla ze školy. Měla se bát otce, který ji chtěl prodat jako nevěstu.  (Autor: archiv blesku, Policie SK)
Autor: DH - 
12. února 2019
10:49

Slovenská policie pátrá po holčičce (12), která minulé úterý utekla ze školy a už se nevrátila domů. Dívka to neudělala poprvé, rodina má problémy a podle některých informací za útěkem stojí chování jejího otce. Ten ji měl údajně prodávat jako dětskou nevěstu.

Dvanáctiletá Eva opustila speciální školu v Nitře v úterý 5. února okolo desáté hodiny. Učitelky si toho ovšem nevšimly. O zmizení informovalo policii Centrum na pomoc týraným dětem, když se dívka nevrátila ze školy domů. V centru bylo děvčátko momentálně umístěné.

„Odbor kriminální policie Okresního ředitelství Policejního sboru v Nitře provádí celostátní pátrání po nezvěstné Evě Kotlárové,“ řekla slovenským médiím Renáta Čuháková, mluvčí krajské policie v Nitře. Podle jejích slov se zatím dívka nikomu neozvala a její pobyt je neznámý.

Stejně jako není jasné, kam dívka zmizela, prozatímně také není známo, jaké měla k útěku důvody. Jak zjistil deník Nový Čas, Eva z domova neutekla poprvé. V půlce ledna odešla přímo z domu, policie ji však našla už po jednom dni a umístila ji právě do centra pro týrané. A ne nadarmo. Její otec, ze kterého měla velký strach, se ji totiž údajně pokusil provdat za peníze.

Obvinění Nového Času ale odmítá matka pohřešované. „To není pravda, vždyť je ještě malá. Jen utekla z domu. Nevím proč. I kdyby tu byla, tak bychom ji neprodali. Ani nemáme komu, takoví chlapci tu nejsou,“ řekla Adriana (39) Novému Času. V romské rodině však podle ní problémy jsou, dcera jim z domu prý utekla již třikrát, vždy se ale vrátila. Nyní ovšem od zmizení uběhl už týden a policie stále prosí veřejnost o pomoc.

„Eva je vysoká 155 cm, má štíhlou postavu, hnědé oči, dlouhé vlasy hnědé barvy. Na sobě měla v době zmizení tmavomodrou bundu a legíny s bílým vzorem,“ popsala hledanou mluvčí Čuháková.

V dnešní civilizované době je pro člověka nepředstavitelné, že by někdo prodal nezletilou dívenku za peníze, ale ve slovenské romské komunitě je to bohužel běžnou praxí. Není to tak dávno, co řešila policie v Komárně podobnou situaci. Otec zde za 3 tisíce eur v roce 2017 prodal svoji dceru rodině, která děvče využívala na domácí práce a hlídání sourozenců jejího ženicha. Navíc se svým manželem údajně pod pohrůžkou násilí musela žít „běžný milostný život“.

cotoje ( 12. února 2019 20:05 )

Tam žádný strach není, normálně chce děvčica šuk..at s jiným a fotříkovi vypálí rybník v patnácti uteče z domu definitivně a bude rodit a rodit a rodit další a další

havran2 ( 12. února 2019 15:12 )

Ona dobře věděla proč utíká !

jrpetr88 ( 12. února 2019 14:01 )

-_-_Najděte nahé ženy ve vašem městě zde : My.Su/Zeny

ostuda ( 12. února 2019 12:51 )

otec s bratrem po zkušební jízdě usoudili že už je zralá

kupredu-leva ( 12. února 2019 12:40 )

Až se najde, dejte nám vědět. Měli bychom pro jejího fotra lukrativní nabídku. Čest práci!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání