Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To bolí! Chlapce (3) poleptala parta Slováků kyselinou: Otec dítěte nepřekousl rozvod

Autor: DH - 
25. ledna 2019
18:00

S poleptanou tváří a rukou skončil bezbranný tříletý chlapec, kterého měli ve Velké Británii pomocí kyseliny napadnout tři Slováci a jeden Afgánec. Důvodem měly být rodinné spory.

Hrůzný incident se odehrál v prostorech obchodu Home Bargains v britském městě Worchester v létě loňského roku. Bezbranné dítě zde bylo se svojí maminkou na nákupu. Chlapeček si měl údajně před činem prohlížet fotbalové míče, když najednou vykřikl: „To bolí.“ Držel se při tom za obličej a ruku. Matka ihned věděla, že není něco v pořádku. Chlapci zůstala na oblečení růžová hmota, kterou později policisté označili za kyselinu sírovou.

Pachatelé ze začátku policii unikali a nebylo ani jasné, proč by někdo takový čin mohl vůbec spáchat. Nyní před soudem stanuli podezřelí, jimiž by měli být tři Slováci – Adam Č. (27), Jan D. (25) a Norbert P. (22). Mužům, kteří nyní žijí v Londýně, měl pomoci i Afgánec Jabar P. (41). Obviněný je také biologický otec dítěte (40), který bydlí ve Worverhamptonu.

Motiv činu? Otec se nemohl smířit s tím, že ho partnerka a matka jeho dítěte opustila. Najal si tak proto ostatní obviněné, aby dítě poranili a matku zdiskreditovali. Plánování útoku však muž odmítá.

Soud později zjistil, že chlapec mohl být obětí útoku už o sedm dní dříve. Podle kamerových záznamů se totiž další obžalovaní, Martina B. a Saied Hussini, procházeli okolo chlapcovy školy. Podle prokuratury na něj chtěli zaútočit už tehdy, ale na místě bylo údajně moc lidí. Od činu tak ustoupili. Bohužel jen na týden.

Jak také u soudu padlo, měl být biologický otec dítěte již dříve na svoji partnerku agresivní a často jí a jejím dětem vyhrožoval smrtí. Obvinění z napadení a spiknutí nyní čelí sedm lidí.

cotoje ( 26. ledna 2019 17:11 )

To jsou zkur.wy.syni bez citu

hasan evina ( 25. ledna 2019 20:03 )

Ja so to inak fakt neviem vysvetlit...

hasan evina ( 25. ledna 2019 20:00 )

Nemoze nahodou byt to, ze chcel poliat zu matku chlapca a ti cigansky ***i trafili omylom jeho 3-rocneho syna? No ja osobne si to myslim...

hasan evina ( 25. ledna 2019 19:55 )

dedeha ( 25. ledna 2019 19:49 )

Treba rozlišovať: Čech, Slovák, cigán. Toto boli cigáni. Teda žiadni Slováci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání