Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Můj otec zavraždil dvě školačky! Dceři poslal dopis, z kterého mrazí

Autor: rc - 
23. ledna 2019
20:10

Do 17 let Samantha Bryan (nyní 20) netušila, že jejím biologickým otcem je dvojnásobný vrah Ian Huntley, který brutálně zabil desetileté dívky Holly a Jessicu. Samantha se svému otci rozhodla napsat dopis, aby zjistila, proč zabil dvě bezbranné dívky. Z odpovědi, kterou od svého otce dostala, mrazí.

V roce 2002 v anglickém městě Soham ležícím v hrabství Cambridgeshire došlo ke dvěma šokujícím vraždám. Farmář Keith Pryer našel poblíž tamní vojenské základny těla dvou školaček. Později se zjistilo, že patří Jessice Chapman a Holly Wells. Oběma bylo teprve deset let.

Děvčata byla na zahradní party, když se vydala do obchodu pro sladkosti a procházela kolem domu Iana Huntleyho. Ten, když je uviděl, vyšel ven a pozval je dál. V domě je zavraždil a jejich těla pohřbil. Podle Daily Mirror z děvčat serval oblečení, spálil ostatky a posléze je pohřbil v mělkém hrobě.

Zločin byl ještě o to horší, že sám Huntley posléze pomáhal pátrat po vrahovi. Dokonce vystupoval v různých televizních pořadech. Huntley měl přitom sám dceru, která byla v době vražd miminko. Samantha do svých sedmnácti let netušila, že jejím otcem je dvojnásobný vrah.

Vyrůstala se svou mámou Kate a adoptivním otcem. Ovšem jednoho dne ve škole při projektu na internetu viděla fotografii, na níž byl Hutnley s její mámou. „Dělali jsme statistiku kriminality v Grimsby a Cleethorpes a to bylo vše, co jsem zadala do Googlu a najednou jsem uviděla obrázek své mámy, tak jsem na to klikla a tam se objevil celý ten příběh,“ řekla pro The Sun.

Konfrontovala proto posléze svou mámu, která jí řekla pravdu, že byla Huntleym znásilněna a že její otec zavraždil dvě dívky. „Nebyla jsem na mámu naštvaná, že mi neřekla, co udělal. V tom věku bych také nechtěla, aby to mé dítě vědělo,“ uvedla Samantha v pořadu V mé rodině je skutečný vrah (The Killer in My Family). Její máma jí dala krabici, v níž schovávala ústřižky článků z novin. „Čekala jsem nějaký čas, než jsem byla připravená to vidět. Nevyptávala jsem se moc na Iana, protože jsem nechtěla rozrušit mámu a mého adoptivního otce,“ uvedla. Samantha se nakonec rozhodla, že svému otci napíše dopis. Chvíli trvalo, než od něj dostala odpověď. 

„Hodně jsem přemýšlel o tom, jak nejlépe odpovědět a co a jestli vůbec. Měl bych říct, že jsem zjistil, že nemohu říct ne a očekávat, že bys to přijala. Zaprvé, opravdu se mi nelíbí myšlenka toho, abychom spolu diskutovali nebo jsi poslouchala všechny detaily o tom nejhorším nepředstavitelném dnu v mém životě. Navíc ti mohu zaručit, že i kdybys to slyšela, necítila by ses o nic lépe. Ani bys nebyla o kousek blíže k porozumění. Uběhlo patnáct let a stále nechápu, co se k čertu ten den pokazilo,“ napsal Huntley, který je ve vězení zavřený na doživotí, své dceři. „Rozhodně bych řekla, že je zlý. A rozhodně bych řekla, že je monstrum,“ dodala. 

nika70 ( 1. února 2019 18:53 )

Autor článku by si měl dát posléze pozor na posléze...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání