Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policisté vyšetřovali běžnou nehodu. Když dali řidiči dýchnout, nevěřili svým očím!

Autor: DH - 
15. ledna 2019
19:53

Slovenská policie měla o víkendu napilno. Jen na Trnavsku přistihla patnáct opilců za volantem. Rekordmanem ale byl muž z Levoče. Tomu muži zákona naměřili více než 5 promile.

Jedenapadesátiletý muž seděl za volantem Škody Octavia a jel po Zelenečské ulici v Trnavě. Pak ale nastaly problémy. Muž nezvládl řízení, vjel na středový ostrůvek a narazil do dopravní značky.

To ho však nezastavilo. V jízdě pokračoval dál, vjel do protisměru na kruhovém objezdu a čelně se střetl s vozem Volkswagen Passat.

Přivolaní policisté nejprve zmapovali celou událost, pak přišlo na dechovou zkoušku. Když přístroj pípnul, dopraváci se nestačili divit. Muž totiž nadýchal neuvěřitelných 5,5 promile alkoholu. Svou jízdou navíc způsobil škodu přes sto tisíc korun.

Celkem trnavská policie nachytala patnáct řidičů. Osm z nich nadýchalo více než 1 promile. Našli se i takoví, kteří během řízení měli v krvi 2,25 nebo 2,54 promile.  

Všichni ti, kteří řídili pod vlivem, byli zadrženi a převezeni do cely předběžného zadržení. Všem jim za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až jeden rok za mřížemi. Muži, který nadýchal přes 5 promile i dva roky. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání