Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vážná nehoda zablokovala křižovatku ve Voticích: Řidiče zachraňoval vrtulník!

Autor: ČTK - 
27. prosince 2018
17:29

Velice vážná nehoda zablokovala ve čtvrtek dopoledne provoz na mimoúrovňové křižovatce u Votic na Benešovsku.  Minimálně jeden ze čtveřice zraněných skončil zaklíněný v kabině. Pro účastníky nehody musel letět i vrtulník.

„Oznámení o vážné dopravní nehodě v prostoru mimoúrovňové křižovatky u Votic na Benešovsku přijala tísňová linka středočeských hasičů v deset hodin dopoledne,“ informoval tiskový mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. 

Podle něj po srážce dvou osobních automobilů zůstaly v jednom z nich zraněné dvě osoby, které byly navíc zaklíněné. Hasiči si museli pomoci hydraulickým zařízením a ze zdeformované karoserie je vystříhat. Teprve pak je mohli předat zdravotnické záchranné službě.

„Pro jednoho pacienta nechal lékař přivolat vrtulník letecké záchranné služby, který zraněného transportoval do Prahy. Tam zamířila i sanitka s druhou vyproštěnou osobou,“ informoval Holomčík.  

Po celou dobu zásahu a vyšetřování musela být silnice v obou směrech uzavřena.  Obnovit provoz se podařilo krátce před polednem. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

Příjem zraněných potvrdila ČTK mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Letecky byl do pražské střešovické nemocnice transportován muž s vážnými zraněními. Vážně zraněnou ženu se zlomenými žebry a podezřením na otřes mozku převezla sanitka také do Prahy, do nemocnice v Motole. Podle Effenbergerové další účastnice nehody, lehce zraněná žena skončila po nezbytném ošetření v benešovské nemocnici.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání