Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Církvici zemřel s rodiči i neslyšící Jakub: Byli sami pro sebe, tvrdí o rodině sousedé

Autor: dce, ČTK - 
27. prosince 2018
15:58

Církvice na Kutnohorsku byly v minulých dnech svědky otřesné vánoční tragédie. V noci na 25. prosince se v jednom z místních domů otrávila tříčlenná rodina zplodinami z elektrocentrály. Jednalo se o otce s matkou a jejich synem Jakubem, který byl neslyšící. Podle sousedů rodina prakticky nevycházela z domu.

Neštěstí se stalo v noci na Boží hod, policie se o případu ale dozvěděla až v úterý kolem 16:00. Podle webu Deník.cz zemřela tříčlenná rodina, mezi mrtvými jsou čtyřiašedesátiletý a sedmadvacetiletý muž a šestapadesátiletá žena, informaci potvrdil také policejní mluvčí Pavel Truxa. Rodina se udusila výpary z benzínové elektrocentrály.

Přesnou příčinu úmrtí určí nařízená pitva. Policie již vyloučila cizí zavinění, otázkou je, zda došlo k technické závadě na elektrocentrále či byl špatně zařízen odvod spalin. Těla našli příbuzní, kteří se je podle TV Nova snažili kontaktovat již na Štědrý den.

Sousedé o rodině z rozestavěného domu v Církvici mluví jako o samotářích. „Moc nevycházeli, žili jenom sami spolu a měli kluka, který byl postižený. Měli teda tři syny, ale s nimi tady žil už jenom ten poslední. No a oni byli prostě sami... sami pro sebe," řekl televizi soused.

Sedmadvacetiletý syn Jakub byl podle všeho neslyšící. Jeho smrt zasáhla řadu jeho blízkých a přátel. „Je to hrozný, když ráno vstanu a najednou vidím status, že náš kamarád zemřel, a já tomu nechtěla ani věřit, je to hrozná bolest," napsala Jakubova kamarádka na Facebooku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání