Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Honzu (†18) stály život letní pneumatiky: Zrovna jel do servisu pro zimní, hájí ho kamarádi

Autor: dce, ČTK - 
18. prosince 2018
11:42

Brutální nehoda u Havířova z minulého týdne stála život teprve osmnáctiletého Honzu M. Na zledovatělou silnici vyjel na letních pneumatikách, a to se mu patrně stálo osudným – nečekaně vjel do protisměru přímo pod kola kamionu. Jeho kamarádi se ho na sociálních sítích zastávají, že jel zrovna do servisu pro zimní gumy.

Nehoda se stala 11. prosince ráno ve Vodní ulici. Honza jel ve směru od Ostravy na Horní Suchou, když náhle přejel do protisměru, kde se srazil s nákladním autem, který řídil sedmačtyřicetiletý řidič. Mladý řidič jel v autě na letních pneumatikách, silničáři přitom ten den ráno varovali, že po nočním sněžení mohou být některé komunikace hůře sjízdné.

„Po střetu osobní vozidlo bylo odhozeno na betonová svodidla typu city blok a několik metrů bylo ještě nákladním vozidlem tlačeno. Řidič osobního vozidla utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel,“ řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Policie nyní hledá svědky popřípadě řidiče, jejichž palubní kamera mohla nehodu zachytit, aby se přihlásili na lince 158.

Honzovi kamarádi jsou zoufalí – tvrdí, že mladík jel zrovna do nedaleké obce přezout na zimní gumy. „Měl letní. Ráno v osudný den jel přezout. Bohužel nedojel a dal tu nejvyšší daň, svůj život,“ napsala Renata. Jeho osudovou chybu připouští i jeho další přátelé, celou situaci ale nesou velmi špatně – Honza byl mezi místními velmi oblíbený.

Uvědomte si, že ten kluk přišel o život. Znala jsme ho osobně a hodně lidí v mém věku taky. Byl to super kluk, každý ho měl rád a vy tady akorát mluvíte pí***iny, že je nezkušený řidič – kolik lidí ve 40 mělo nehodu a umřeli a měli řidičák dlouho,“ rozčiluje se Denisa.

Honza byl dlouhé roky fanouškem aut značky BMW, podle kamarádů se také věnoval driftingu. 

„Pořád tomu nedokážu uvěřit, že už tu nejsi mezi námi a že jsi přišel o tu nejcennější věc, co je na tomhle světě, ale v našich srdcích zůstaneš navždy. Hlavně mě mrzí to, že tvoje rodina a tvůj bracha nemůžou sdílet tvoje společně úspěšně chvíle v tvém životě a že nemůžou být s tebou na Vánoce. Kdybys vyjel o minutu později, tak by se možná z toho nic nestalo,“ napsal Kuba.

Ferenze113 ( 29. září 2019 20:29 )

Teď už takhle mladého kluka bohužel nic nevrátí, ale je dobře, že se píše o této problematice. Spousta mladých řidičů chce na pneumatikách ušetřit, tak třeba před zimou vůbec nevymění sadu na zimní a takto to může dopadnout. Já osobně pravidelně navštěvuji http­s://ww­w.pn­euok­.cz/ a můžu jejich služby jedině doporučit!

b.o.y ( 18. prosince 2018 18:05 )

Na ledě je skoro jedno, jestli jsou na autě letní nebo zimní gumy, klouže obojí. Když se k tomu přidá nezkušenost osmnáctiletého řidiče, je na problém zaděláno.

bullshit ( 18. prosince 2018 17:47 )

Opět BMW, tato značka snad ty bouly nějak magicky přitahuje. Nebylo to možná o letních gumách ale o magorovi za volantem...

vaber ( 18. prosince 2018 17:20 )

podobným Honzům vnucujete v Blesku iluzi ,že zimní pneu je zachrání i když pojedou jak šílenci, jako reklama na pneu je to dobré

Actimel ( 18. prosince 2018 15:32 )

..pravda...v 18ti mít BMW tak to byl fakt šikovný!!! O tom se nezdá ani "velkým" dospěláků..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání