Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívku (22) zapálili dva muži, předtím ji sexuálně obtěžovali

Dívka po podpálení bojuje o život.
Dívka po podpálení bojuje o život.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
3. prosince 2018
21:27

Dvaadvacetiletá dívka ze severoindického státu Uttarpradéš je v kritickém stavu poté, co ji zapálili dva muži, kteří ji o několik dní dříve podle všeho sexuálně obtěžovali. Útok s hořlavinou se odehrál v sobotu, když šla dívka na policejní stanici ohlásit předchozí sexuální napadení. 

Podle rodinných příslušníků žena sexuální obtěžování hlásila poprvé hned po činu minulý týden ve čtvrtek, policie se jím ale odmítla zabývat. Dva muži podezřelí ze sexuálního obtěžování a následného zapálení dívky byli zadrženi a tři policisté byli postaveni mimo službu. Dívka utrpěla vážné popáleniny na 40 procentech těla.

Dva bratři na dívku údajně sexuálně zaútočili v poli nedaleko jejího domu. Napadené se podařilo utéct a odebrala se spolu s několika rodinnými příslušníky na policejní stanici. Policie ale údajně případ odložila. V sobotu se dívka vydala na stanici podruhé, když ji oba útočníci opět napadli a tentokrát ji polili petrolejem a zapálili, popsala místní média.

Indií, kde bylo násilí vůči ženám dlouhodobě zamlčováno, v posledních letech otřásla řada sexuálně motivovaných útoků. V roce 2012 řadu lidí pobouřil případ, kdy šest mužů znásilnilo studentku v autobuse projíždějícím Dillí. Od té doby vláda sice zpřísnila tresty za znásilnění na 20 let, nicméně sexuálních útoků na ženy podle statistik stále přibývá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání