Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

U Helvíkovic se srazila dodávka s náklaďákem: Při nehodě se zranilo sedm lidí, jeden na místě zemřel

Tragédie u Helvíkovic: Při autonehodě se zranilo sedm lidí, jeden člověk zraněným podlehl!
Tragédie u Helvíkovic: Při autonehodě se zranilo sedm lidí, jeden člověk zraněným podlehl!  (Autor: Facebook)
Aktualizováno -
26. listopadu 2018
09:14
Autor: rc, ČTK - 
26. listopadu 2018
09:01

U Helvíkovic na Orlickoústecku na silnici I/11 se v pondělí ráno střetla dodávka s nákladním autem. Zemřel spolujezdec (†38) dodávky a dalších šest osob ve voze utrpělo zranění.

Tragicky začal týden na Orlickoústecku u Helvíkovic. V brzkých ranních hodinách tam došlo k nehodě. Na místě zasahují hasiči. Při srážce dodávky s nákladním vozem bylo zraněno sedm lidí, jeden člověk na následky zranění zemřel. 

Dodávka jela od Vamberka, bylo v ní osm lidí a řídil ji jednadvacetiletý řidič. Zatím z neznámých důvodů vjela do protisměru a střetla se s nákladním vozidlem, které řídil šestatřicetiletý řidič.

V dodávce cestovali cizinci, zemřel osmatřicetiletý spolujezdec, šest lidí ve voze bylo zraněno. Jeden muž utrpěl vážná zranění hrudníku a rukou a letecká záchranná služba ho převezla do hradecké nemocnice. Dalších pět mužů má lehká zranění, uvedl mluvčí krajské záchranné služby Aleš Malý.

"Při nehodě byla dále poškozena další tři vozidla, která tam jela, byla to dvě osobní a jedno nákladní. Byla poškozena jen lehce," řekla Vilímková.

„Při nehodě došlo ke zranění sedmi osob. Jedna osoba bohužel zraněním na místě podlehla. Další osoba byla s vážným poraněním hrudníku, hlavy a končetin na umělé plicní ventilaci a monitoru vitálních funkcí transportována letecky do fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý pro orlicky.denik.cz.

Dopoledne bude silnice uzavřena. "Silnice je uzavřena, místo nehody se dá objet, takže nehoda komplikuje dopravu na komunikaci první třídy minimálně,“ dodala policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání