Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Auto vyletělo ze silnice a převrátilo se na střechu: Zraněné z vozidla holýma rukama vyprostil policista!

Autor: rc - 
25. listopadu 2018
18:10

Dva životy zachránil v neděli policista Jan Srb. Ten u rybníka Řepice u Strakonic uviděl havarované auto, v němž seděly dvě zraněné osoby. Strážce zákona nezaváhal ani na okamžik a holýma rukama vyprostil zraněné z vozu!

Kolem rybníka Řepice ležícím poblíž Strakonic projížděl v neděli kolem oběda policista Jan Srb, když uviděl havarované auto Ford Focus, v němž seděly dvě zraněné osoby. Strážce zákona zastavil a rychle běžel na pomoc. „Řidič vezoucí jednoho spolujezdce, jel ve směru na Strakonice a pravděpodobně nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy, vylétl s vozem ze silnice, kde se automobil několikrát převrátil přes střechu a skončil na poli,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

 Obě osoby byly ve voze zaklíněny. „Všiml jsem si, že se z vozidla začíná kouřit a bylo mi jasné, že by mohlo začít hořet a že chlapům jde o sekundy. Proto jsem opatrně jednoho po druhém z vozidla vytáhl a snažil se s nimi komunikovat, byli v šoku,“ popsal dramatickou situaci Jan Srb. „Policista neváhal, rukou rozbil okno a zkřížené dveře se snažil otevřít. To se mu po chvíli podařilo a dveře násilím otevřel a zraněné osoby z vozidla opatrně vytáhl,“ dodal mluvčí s tím, že u nehody zastavilo další vozidlo, které zavolalo lékařskou pomoc.

offline ( 25. listopadu 2018 18:32 )

Aby po něm zachránění nechtěli náhradu škody za rozbité okno - řeknou že se kochali hlavou dolů a o pomoc nestáli a je to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání