Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální vražda Honzy (†19). Svědci vypovídali u soudu. Proč nezasáhli?

Autor: ital - 
23. listopadu 2018
21:22

Koncem ledna zavraždila dvojice mladíků 19letého Honzu. Jeho tělo nalezli kolemjdoucí lidé v lese poblíž obce Bitozeves. Agresoři stanuli před soudem, kde vypovídali i svědci, kteří Honzu před vraždou viděli. Z útočníků prý měli strach, proto nic nenahlásili.

Vraždě předcházely spory kvůli autu, které měl Honza opravit. Vozidlo patřilo cizinci, který mu poskytl náhradní díly a finanční zálohu. Honzovi měl s opravou pomáhat Tomáš P. (20). Jemu se měl majitel automobilu ozvat a požadovat zálohu nazpět.

Tomáš a jeho kamarád Adam K. (19) měli Honzu přivést za cizincem, ale místo toho jej vylákali na odlehlé místo. Tam Honza přijel se svým známým. Když vystoupil z auta a došel k dvojici mladíků, jeden z nich na něho zaútočil.

Svědek u soudu popsal: „Slyšel jsem křik o pomoc a nějaké duté rány. Křičel jsem na ně, ať ho nechají. Ale oni mi řekli, ať se starám o sebe a že jestli něco ceknu, tak si to se mnou vyřídí. Viděl jsem, jak Honzovi tekla z hlavy krev.“ Ze strachu prý z místa raději ujel.

Dalšími, kdo Honzu před smrtí viděl, byl zmíněný cizinec a jeho kamarád, za nimiž jej mladíci odvezli. „Myslel jsem si, že je mrtvý,“ říká cizinec o Honzovi. „On se ale pak začal hýbat a snažil se se mnou komunikovat. Měl ale ústa zalepená páskou. Řekl jsem jim, ať ho odvezou do nemocnice.“

Cizincův kamarád vypověděl: „Byl svázaný a od krve. Řekl jsem, aby jej zavezli domů.“ Poté oba dva odjeli. Útočníci jej však neposlechli a Honzu ubili k smrti. Jeho tělo pohodili v lese a zakryli ho listím. Adam se prý ale na místo činu později vrátil, jelikož se s činem svěřil svým kamarádům. Tělo jim ukázal jako důkaz. Ani ti ale nic nenahlásili. 

„Neviděli jsme, jak vypadá, protože sněžilo. Jediné, co bylo vidět, byly zvednuté špičky od bot,“ říká jeden z Adamových kamarádů, který vypovídal před soudem. Dvojici obžalovaných hrozí za jejich čin až výjimečný trest. Vynesení rozsudku by mohlo proběhnout již v prosinci.

vera51 ( 24. listopadu 2018 08:16 )

Musi byt zrovna tak odsouzeni za vrazdu, protoze napomahali.

smeagol ( 24. listopadu 2018 00:48 )

Geneticky odpad, a je uplne jednou pod jakou barvou kuze je nashromazdeny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání