Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dixi si vytrpěl peklo: Majitel ho týral a nakonec ho vyhodil v lomu. Pejsek konečně našel milující rodinu

Autor: dce - 
21. listopadu 2018
11:41

Psí kříženec Dixi si za zhruba devět let, co je na světě, neprožil nic moc pěkného. Panička ho s sebou tahala jako kouli u nohy skrz své vztahy a ne všichni měli velkého psa rádi. Poslední z řady mužů psa nakonec odvezl do lomu na Tachovsku, kde ho nechal svému osudu. Jenže Dixiho našli dobří lidé a pomohli mu přežít. Před nedávnem dokonce našel i novou milující rodinu.

Vychrtlého psa zahlédla poprvé náhodná svědkyně u obce Nová Hospoda u Boru na Tachovsku. Policistům se ho ale nepodařilo najít, a tak ho museli vyrazit hledat pracovníci útulku U Šmudliny. „Kolega klečel u psa a hladil ho. Všichni tři jsme měli stejně vyděšený výraz. Ještě nikdy jsem nic takového neviděla. Obřího statného pejska, co v sobě dokázal udržet dušičku, ale jen na vlásku,“ popsala na Facebooku provozovatelka útulku Gabriela Jägerová.

Pes na nic nereagoval, nechal se sebou manipulovat a ani nezvedl hlavu. Všichni se báli, že nepřežije. „Báli jsme se ho kontrolovat, báli jsme se, že nám umře a my mu tak strašně moc chtěli pomoci, tak moc jsme mu chtěli dát novou šanci na život.“

A pejsek to nakonec zvládl a díky péči, kterou U Šmudliny dostal, se měl zase k světu. Jenže pak se Gabriele ozvali lidé, kteří pejska poznali a věděli, jaká byla jeho minulost. Dixiho, jak se pes ve skutečnosti jmenoval, dostala jistá žena od svého přítele jako dárek. Jenže ne každý vztah vydrží, a tak i když měl muž Dixiho velice rád, pejsek se po rozchodu páníčků odstěhoval za svou majitelkou.

Její nový partner už psa tak moc rád neměl. „Tak nějak je jednodušší si vybít vztek na druhých a takové bylo jeho psí dětství, puberta i mládí. Nakonec zůstal jako nepotřebný trvale zavřený na balkoně v mezipatře bytovky,“ popisuje Gabriela. Z balkonu ho nakonec dostal první přítel jeho paničky. Pes ovšem brzy putoval zpátky.

„Díky několika rozchodům paničky s různými chlapy si Dixi vyzkoušel všemožné. Ten nejnovější byl skutečně posledním. Pes si hodně zkusil. A s čistým svědomím můžu říct, že šel z ruky do ruky jen samým zoufalcům, protože vybíjet si vztek na bezbranném zvířeti, to umí jen ubožák.“

Právě ten poslední páníček Dixiho nenáviděl – bil ho, nechával ho hladovět… Nakonec ho už zbídačeného odvezl do místního lomu, zbil a doufal, že zvíře pojde dřív, než ho někdo najde. To se naštěstí nestalo.

A po pár měsících rekonvalescence a čekání se na něj konečně usmálo štěstí. Začátkem listopadu si ho domů odvezla rodina z Plzně. Lucčin manžel si Dixiho příběhu všiml na internetu a bylo jasno. "Dixi je úžasný pejsek. Je to výborný společník. Teď jsme ve fázi poznávání, ale není s ním sebemenší problém," řekla Blesk.cz Lucka s tím, že chce za pejska moc poděkovat útulku Šmudlina a jeho provozovatelce Gabriele Jägerové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání