Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Fenka Kiki žila na smetišti, teď patří k týmu zvířecích záchranářů

Autor: Kateřina Lang - 
20. října 2018
16:00

Společně s dalšími sedmi psy žila Kiki mezi odpadky. V pražském bezdomoveckém příbytku s ní živořila ještě další fena, pes a pět štěňátek. Většinu zvířat se naštěstí bezdomovcům podařilo odebrat a zachránit tak před smrtí hladem. Osud Kiki má ale ještě mnohem zajímavější happyend. Stala se součástí týmu, který pejsky z podobných podmínek zachraňuje pravidelně.

Bez vody, jídla a uvázaní ke stromu

„Psi patřili pánovi bez domova, který byl odvezen do nemocnice s celkovým kolapsem organismu a s nedobrým výhledem do budoucna. U jeho provizorního příbytku zůstali všichni dospělí psi přivázáni, štěňata se potulovala po okolí – bez pravidelného přísunu krmiva a vody, v nevyhovujících podmínkách, v bahně, mezi odpadky a bez přístřeší, vypráví Jarmila Pávková, ředitelka neziskové organizace Psí život.

I přesto, v jakých podmínkách bezdomovci se svými psi většinou žijí, snaží se o ně v rámci možností postarat. Možná i proto se majitel smečky nechal předvědčit, aby se psů vzdal a daroval je organizaci, která jim zajiští potřebnou péči.

Video  Fenka Kiki žila s dalšími psy na hromadě odpadků  - Jarmila Pávková
Video se připravuje ...

Zátěž psů ze smetiště: Blechy, paraziti, nemoci...

Kiki i s další fenkou a štěňátky umístili záchránáři do dočasného azylu. Důkladně je vyšetřila veterinářka a zbavila je parazitů. A bylo jich opravdu hodně. Celá smečka podstoupila očistu od blech a dostala kompletní očkování," popisuje Pávková.

U prázdného příbytku bohužel musel zůstat jeden dospělý pes, který patřil jiné majitelce. i přesto, že žena se z msíta odstěhovala, odmítala svého psa darovat „Nechala ho přivázaného na hromadě odpadků. Jednou za čtrnáct dní mu donese konzervu či kost. Pes je navíc vystresovaný a agresivní, a tak celou situaci řešíme s pomocí policie a veterinářů. Na místo jsme mu alespoň dovezli zateplenou boudu a pravidelně ho krmíme,“ vysvětluje jedna z dobrovolnic.

Kiki se stala součástí záchrannářského týmu

Pro zbytek smečky začali dobrovolníci hledat nové domovy. Umístit pět štěňátek nebyl velký problém. Se staršími pejsky už to ale bývá horší. Nejlepší zprávou je, že do Kiki se zamilovala jedna z našich dobrovolnic a tak se stala součástí naší party, usmívá se ředitelka organizace Psí život.

Fenka sice prožila svůj životní start na hromadě odpadků, díky tomu ale získala novou paničku. Právě po jejím boku sice dál navštěvuje bezdomovecké kolonie, doma už bude navždy u své zachránkyně.

Sledujte psí příběhy také na Instagramu a Facebooku Blesk tlapky a dozvídejte se novinky z rubriky jako první.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dvorece ( 2. března 2019 09:16 )

Když to zakážete, tak problém zmizí ? A jak a kam prosím ?

krtek. ( 22. října 2018 19:21 )

to by jste musel nejdřív zakázat politky a nenažrané byznysmeny

Brichacek ( 20. října 2018 18:01 )

Nejvyšš čas bezdomovce zakázat jsko na Slovensku a zmizí spousta problémů!!!!!

Zobrazit celou diskusi