Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůza v rodinném domě v Mladějově: 79 psů se brodilo vlastními výkaly!

Autor: chal, ČTK - 
31. října 2018
11:43

Policisté při domovní prohlídce rodinného domu na Moravě nestačili zírat. Našli totiž 79 zbídačených psů, kteří se doslova brodili vlastními výkaly. Majitelům hrozí za týrání zvířat až dva roky vězení.

Policisté při domovní prohlídce u podivínského páru v Mladějově na Svitavsku udělali příšerný nález. V rodinném domě s lidmi žilo 79 psů, kteří prostor nemohli opustit.

Zvířata byla zcela zanedbaná, několik let se nedostala na zahradu a musela žít ve vlastním trusu. Že v takových podmínkách nechali majitelé žít psy, je příšerné, ale podivný pár tam navíc přebýval s nimi...

Na zvláštní poměry v domě upozornili Krajskou veterinární zprávu sousedé. Její pracovníci se do domu pokoušeli opakovaně dostat, majitelka nemovitosti je ale dovnitř nepustila a vždy jim ukázala jen několik psů před domem.

Tak si vzali na pomoc policisty. Za jejich přítomnosti do domu vstoupili a užasli. To, co viděli, předčilo jejich nejhorší očekávání.

V domě byly desítky psů ve velmi špatném stavu. V nevyhovujících podmínkách žili až deset let. Většina z nich byla zavřená v kotcích, někteří psi byli v bednách. Na podlaze bylo až deset centimetrů trusu.

Zvířat se majitelé na místě vzdali, policisté je tedy rozvezli po útulcích. Po nákladné léčbě budou jejich pracovníci pro psy hledat nové domovy. Majitelům hrozí za zanedbání péče a týrání zvířat dva roky vězení.

ja-stana ( 31. října 2018 14:49 )

Píšeš o prdu Blesku. Nic jim nehrozí, viz 260 psů z Kamenice. Ta šubka co je vlastnila dostala podmínku. A těch 260 bylo živých. Mrtvol jsme se nedopočítali.

bibijana ( 31. října 2018 14:41 )

Mladějov-to je asi nějaká menší obec.Obec musela za 80 psů zkasírovat dost velkou částku na poplatcích ze psů.Proto to asi tak dlouho starosta toleroval.Na dědině se nic neutají.Všichni psi byli určitě povinně očkovaní a řádně přihlášení. Pokud z toho ani jedno nebylo splněno, přece se v tomto bordelstátu nic neděje. Jedny odebereme, další si zrůdy zas pořídí a jedeme vesele dál. Zrůdám nic nehrozí, protože máme bohatě placené lemply zákonodárce a úředníky.

dandova ( 31. října 2018 12:11 )

Není o čem diskutovat. Pejsky odvézt a barák s majiteli zamknout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání