Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Veterináři zabavili „kočičí mámě“ desítky zvířat. Její byt byl plný výkalů a nepořádku

Video se připravuje ...
Autor: David Vaníček, Matouš Voldřich, Kateřina Lang - 
19. října 2018
20:41

Podlaha posetá zvířecími výkaly, silný zápach a na 70 zanebaných koček. Tak to vypadalo domě jedné chovatelky v Neratovicích. Na udání tam v pátek odpoledne přijela policie a krajská veterinární správa, která rozhodla, že zvířata zabaví a předá je spolku, který se o ně postará. Zřejmě ale nejde jen o zanedbanou péči. Právník spolku Hlas zvířat Robert Plicka upozornil, že existuje řada důkazů, které majitelka s kočkami obchodovala přes inzeráty.

Už na první pohled je jasné, že majitelka okálového domku v ulici Karla Hynka Máchy měla problém s pořádkem a hygienou, balkon je plný věcí, předzahrádka jakbysmet. Jen málokdo tušil, jak to vypadá uvnitř. „Na náš spolek se obrátila oznamovatelka, že má důkazy o tom, že zde dochází k množení a týrání koček, které tu žijí v otřesných podmínkách,“ řekla Blesku Tereza Plicka ze spolku Hlas zvířat. 

A to se také potvrdilo, byt byl ve skutečnosti spíše množírnou koček v příšerných hygienických podmínkách. Přitom majitelka je v inzerátech nabízela jako naočkované a zvyklé na čistotu, říká ve videu Blesk TV právník Jan Plicka, podívejte se:

Video  Množírna koček v Neratovicích  - Jan Jedlička, Blesk TV
Video se připravuje ...

Fotky, které má redakce k dispozici zobrazují například podlahu na toaletě, pokrytou zvířecími vykaly. Řada koček pak měla zanícené oči a nebyla v dobrém zdravotním stavu.

V takovém prostředí žily desítky koček V takovém prostředí žily desítky koček | Blesk.cz

„Podali jsme trestní oznámení a podnět na Krajskou veterinární správu a obec s rozšířenou působností. Podle toho, co jsme zjistili, by se zde mohlo jednat o týrání zvířat s horní sazbou 5 let a přečin obecního ohrožení,“ řekl na místě Blesku právník Robert Plicka.

Veterináři už na místě rozhodli o odebrání zvířat. Jejich majitelka je ale momentálně hospitalizována v nemocnici a právě její nepřítomnosti doma dopomohla k odhalení kočičí množírny.

Zvířata převzal spolek AniDef, z.s, a protože městský úřad odmítl takové množství zvířat financovat, spolek žádá veřejnost o finanční podporu na účet 2401251539/2010

Sledujte psí a kočičí příběhy na Instagramu a Facebooku Blesk tlapky a dozvídejte se novinky z rubriky jako první.

byvalyvoliccssd4 ( 29. října 2018 15:59 )

Naše soudkyně to zase vyřídí "mezi námi děvčaty" - prostě se zjistí, že baba za nic nemůže a ještě by měla dostat nějakou dotaci. Z našich daní.

nemocna ( 20. října 2018 05:50 )

jo jo to je ta demokracie svoboda projevu slova a přitom horší cenzura jako za komoušů, diskuze by měla být u všech článků at se to líbí bleskáči nebo ne, chudáci kočičky tu babu zavřít až zčerná, okrádala lidi o tisíce za nenaočkované nemocné kočičky. jenže soudci jsou bezcitní jako ona určitě jí zase dají jen podmínku, je to otřesně nízký trest, kdy už konečně odsoudí tyranií zavřením do kriminálu bude to i výstraha pro druhé, zákony v naší zemi jsou směšné a vůbec nepomáhají tam kde by měly

al.bunda ( 19. října 2018 21:59 )

To je ono,blesk bude psát obsáhlé články o kočičích hovnech ale diskuzi na téma kofol a čmoudů ihned blokuje.Jste směšní a trapní,to si říkáte Blesk jo

Zobrazit celou diskusi