Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti přežily 4 dny bez jídla a vody. Starší z chlapců poté došel sám pro pomoc

Děti přežily 4 dny ve vraku auta
Děti přežily 4 dny ve vraku auta  (Autor: County Sheriff Office)
Autor: ital - 
25. srpna 2018
22:30

Matka vezla v autě své dva syny, když se jí stala nehoda, při níž zemřela. Jako zázrakem se podařilo oběma chlapcům, uvězněným ve vraku auta, přežít. V Spojených státech ve státě Arkansas, kde bývá skutečně nehostinné počasí, se jim podařilo přežít bez jídla a vody asi 4 dny.

Kylen Holliman byl spatřen poblíž dálnice 24 v americkém státě Arkansas v regionu Ouachita. Policisté přivolaní na místo sdělili, že chlapec utržil na těle několik škrábanců a ran. Pro zjištění totožnosti chlapce umístili jeho fotky na sociální sítě.

Krátce poté se ozvali příbuzní chlapce a strážcům zákona oznámili, že již několik dní postrádají jeho matku. Policisté se vydali zpět do míst, kde chlapce nalezli, a objevili vrak automobilu v hluboké rokli. Podle televizní stanice KLRT nebylo možné havarované auto z dálnice vidět.

Lisa Holliman, 25, matka obou chlapců byla nalezena mimo automobil, avšak její druhý syn byl stále ještě ve vraku. Policisté řekli, že byl chlapec otočený hlavou dolů, ale stále ještě naživu a při vědomí. K nehodě podle policie došlo v pátek či sobotu, avšak chlapci ve věku 3 a 1 rok byli nalezeni teprve v pondělí.

James Holliman, otec Lisy, prohlásil svého vnuka za hrdinu, když se mu podařilo vylézt střešním oknem z auta a přejít několik set metrů, aby si jej někdo všimnul a přivolal pomoc. Zástupce šerifa Nathan Greeley řekl pro televizní stanici KATV, že je až neuvěřitelné, aby dvě batolata byla schopna přežít několik dní bez vody a jídla v extrémním horku, které panovalo přes víkend.

„Musíme hovořit o zázraku – takto malí chlapci schopní přežít podmínky v jižním Arkansasu, kde je obrovské horko a vlhko,“ řekl Greeley. „Poslední dobou tu bylo hodně dešťových srážek. Bůh žehnej, že chlapci tuto nehodu přežili.“

Oba chlapci byli dehydratovaní. Mladší z nich je od úterka hospitalizován v arkansaské dětské nemocnici, ale očekává se, že přežije. James však sdělil televizi KARK, že Lisa nebyla jediná, kdo při nehodě zemřel. „V nemocnici jsme se dozvěděli, že Lisa byla těhotná. To nikdo z nás netušil. Takto jsme přišly o dva členy rodiny,“ řekl zdrcený otec. Lisa prý byla v době nehody těhotná čtyři týdny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání