Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V nočním klubu v Arkansasu se střílelo: Nejméně 25 lidí je zraněných

Autor: bk, nka - 
1. července 2017
19:50

Nejméně 25 lidí bylo zraněno po střelbě v nočním klubu ve městě Little Rock ve státě Arkansas. Policie předpokládá, že se nejednalo o teroristický čin, ale o vyústění sporu návštěvníků klubu. 

Střelba se odehrála v nočním klubu Power Lunge v půl třetí ráno místního času. Jedna z obětí přestřelky byla podle lékařů v kritickém stavu, nyní už je stabilizovaná. Mezi zraněnými je podle policie i nezletilý ve věku 16 let.

 

Jednomu z návštěvníků klubu se podařilo moment střelby natočit na mobilní telefon. Z nahrávky je patrné, že na místě zavládl po výstřelu velký chaos. Kromě 25 postřelených utrpělo poranění i několik dalších lidí, kteří se v panice během střelby pokoušeli všemi způsoby uprchnout ven. Někteří dokonce skákali z oken. 

Policie zatím nikoho nezadržela, má však několik podezřelých. Pravděpodobně střílelo víc lidí, řekl místní policejní šéf Kenton Buckner. Jeden ze svědků uvedl, že slyšel celkem 20 výstřelů.

„Zdá se, že problém Little Rocku s kriminalitou se zhoršuje. Každých pár dní to vypadá, že zprávám dominuje nějaký zásadní případ střelby, což vyvrcholilo touto událostí,“ prohlásil guvernér Arkansasu Asa Hutchinson. Starostovi metropole prý nabídl pomoc státu v boji s rostoucí zločinností.

K letos dosud nejtragičtějšímu případu střelby v Arkansasu ovšem nedošlo v Little Rocku, ale v téměř 200 kilometrů vzdáleném městě Jonesboro, kde v květnu během koncertu zemřel jeden člověk a šest dalších bylo postřeleno.

Zobrazit celou diskusi