Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V nemocnici v New Yorku pálil útočník do lidí. Pak se zastřelil

Autor: zst - 
30. června 2017
23:40

V městské nemocnici v newyorské čtvrti Bronx se v pátek večer střílelo. Policie jednoho útočníka zastřelila a lidé by se tak oblasti měli vyhýbat. Podle Reuters zranil šest lidí, včetně doktorů. Jedna z lékařek útok nepřežila. Pět ze šesti zraněných je ve vážném stavu. O terorismus se zřejmě nejednalo, podezřelým je bývalý lékař nemocnice Henry Bello.

Policie prohledávala budovu patro po patře, protože se střelec v objektu zabarikádoval. Nakonec otočil zbraň proti sobě. Vedle jeho těla našli policisté mrtvou ženu, informuje CNN. „Jedna z lékařek zemřela, několik dalších lidí aktuálně bojuje o své životy,“ řekl na tiskové konferenci starosta města Bill de Blasio. Útok označil za „osamocený“ a dodal: „Díky Bohu, že se nejednalo o teroristický útok, ale není to o nic méně tragické.“ Policisté na Twitteru krátce po incidentu nabádali veřejnost, aby se místu vyhýbala.

Na sociálních sítích už se objevila také videa z místa střelby. Útok se odehrál kolem deváté hodiny večer našeho času. 

Podle televize NBC je podezřelým doktor Henry Bello (45). Policejní komisař Bill Braton označil incident za „násilí na pracovišti“ a podezřelého za nespokojeného bývalého zaměstnance. Zřejmě tedy nešlo o terorismus. Muž zabíjel útočnou puškou a na sobě měl bílý plášť, který vypadal jako lékařský.

Jednoho z lékařů zachraňovali lidé přímo v nemocnici. Podle The New York Times mu vyráběli provizorní škrtidlo z hasičské hadice.

jebulin ( 1. července 2017 06:22 )

USA-země neomezených možností.

Desterz ( 30. června 2017 23:31 )

 "Policie jednoho útočníka zastřelila a lidé by se tak oblasti měli vyhýbat." Tedy vážení, to je formulace...!

Zobrazit celou diskusi