Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zmlácený David dostane za hrdinství v Dubí peníze, neútočili na něj místní. DSSS chystá demonstraci

Autor: shp - 
10. srpna 2018
18:30

Celé Česko zná zmlácenou tvář Davida (25), který se v Dubí na koupališti zastal ženy, která čelila lítému napadení. Sám se pak stal terčem útoku početné převahy. Jak ale starosta města Petr Pípal podotýká, na Davida neútočili místní. Celé situace chce využít politická strana DSSS, která již ve městě svolává demonstraci.

Video  David se zastal napadené ženy na koupališti. Pak ho zbilo několik mužů.  - FTV Prima
Video se připravuje ...
David se zastal ženy, kterou napadla další návštěvnice koupaliště. Dotyčná, která se stala terčem útoku, totiž bránila dítě, které topil potomek agresorky. Když do konfliktu vstoupil David a napadenou zachránil, přispěchali útočnici na pomoc známí. „Tři ho chytli a drželi za ruce, aby se nemohl bránit. A ta ženská s dalšími dvěma chlapy do něj bili pěstmi,“ řekl listu MD Dnes muž, který obsluhoval stánek opodál.

Když vše viděl, přispěchal na pomoc. K bazénu se seběhli i další lidé, i když byl předtím David jediný, který se napadené zastal. „Odstrčili jsme je od něj a já si stoupnul před toho chlapce, aby na něj nemohli, protože na něj pořád dotírali,“ dodal. Na místo dorazili i strážníci, kteří opodál řešili špatně zaparkované auto. „Když přiběhli na místo, bylo už po všem. Celé to trvalo jen pár sekund,“ řekl velitel dubské městské policie Tomáš Pykal.

David skončil s vyraženými zuby, neslyší na pravé ucho, má naražená žebra a ránu v puse mu lékaři museli zašít. Říká však, že ničeho nelituje, a kdyby se do stejné situace dostal znovu, zachoval by se stejně. Pípal chce Davida za jeho hrdinský čin ocenit. „Bude to oficiální poděkování za statečný čin a k tomu i finanční dar,“ řekl. Dubští Romové po incidentu ihned vydali prohlášení, ve kterém útok odsoudili.

Mnozí si totiž mysleli, že agresory jsou oni. Starosta Dubí podle listu tvrdí, že se starousedlými Romy nemají žádný problém a že po zapojení asistentů prevence kriminalita klesla o 90 procent. „Tohle hatí roky práce radnice i agentury pro sociální začleňování,“ zoufá si. Situace se nyní chystá využít DSSS, která byla již nejednou označena za extremistickou. 

DSSS se rozhodla reagovat na brutální útok skupiny cikánů na mladíka,“ informovala strana. Koupaliště mezitím zdražilo služby pro přespolní. Útočníci totiž pocházejí podle všeho z Teplic, kam se přestěhovali před nedávnem z Anglie. Zatímco místní děti budou dál platit 10 Kč a dospělí 35, pro cizí bude odedneška vstup za 40 a 120 korun. Podle České obchodní inspekce je to však diskriminace.

I když to lze lidsky chápat, není to fér. A je to protiprávní, protože nelze automaticky znevýhodnit obrovskou skupinu lidí jen kvůli bydlišti,“ prohlásil mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. „To nejsou dvojí ceny,“ brání se Pípal. Tvrdí, že nikoho neznevýhodňuje, ale naopak obyvatelé Dubí dostávají slevu. „Místní si stěžují, že sem jezdí celé autobusy z Teplic a Krupky a pro ně pak už není na koupališti místo,“ uzavřel.

homoerectus ( 13. srpna 2018 13:44 )

Jak to tak vidím po přečtení článku o nových svědectvích druhé tmavší strany (ke kterému tradičně diskuse není), bude muset pan David částku 10.000 Kč vrátit a každému z druhého tábora bude muset zaplatit minimálně 100.000 Kč odškodného. Nějakých směšných 10.000 by pro ně byla urážka, je to jak plivanec do moře dávek, které dostávají.

montevideo ( 12. srpna 2018 19:06 )

Už i ten malý kluk byl deformovaný. Topit jiné dítě? Na národnost se ani neptám ...

Slacker ( 12. srpna 2018 17:49 )

 Když jsem byl kluk, měli jsme u nás ve městě jenom dvě rodiny cikánů cca 40-60 kousků, z toho dospělí jedinci samčího rodu byli po většinu času zavření v kriminále. Dneska, po zhruba 35 letech jich tady máme odhadem několik tisíc. Nikdo přesně neví, neb se většina ke svému původu nehlásí. Dílem je to asi věc emigrace ze Slovenska, dílem asi protože se množí jako králíci. Nejsem matematik a statistiku znám jenom z jedné písničky, ale při geometrickém nárůstu populace tímto tempem bych řekl, že za dalších 35 let jich tady bude několik milionů. To potom nevím, kdo je uživí. Já mám jenom jednoho syna a ten to asi nezvládne. Ale doufám že se mýlím, jsem koneckonců jenom starý xenofob, rasista a už mi to nemyslí moderně a multikulturně.

Slacker ( 12. srpna 2018 17:33 )

 Berlin71: pane Róm, veřejně obvinit někoho bez řádných důkazů, že má na svědomí smrt dvou malých dětí je trestným činem, a přestože vás chápu, vzhledem k vašemu temperamentu, daného vaším původem, dle mého názoru by jste si měl na takovéto výroky dát pozor, i když žijete zřejmě někde v zahraničí.

berlin71 ( 11. srpna 2018 10:24 )

pumrkanec:vi cesi nejste svati mate na svedomi smrt dvouch malich deti krerim jste nepomohli. Rasisticky jste se vismivali matkam kdyz zadali o pomoc tak nedelejte ze sebe neco lepsiho jste stejna pakaz jako ti cigosi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání