Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

»Férovka« na koupališti v Dubí: Udělal bych to znovu, říká David, kterého brutálně ztloukla skupina mužů

Autor: shp - 
9. srpna 2018
15:15

Zastal se maminky, kterou na koupališti v Dubí napadla matka jiného dítěte. Nakonec se na Davida sesypala početná převaha a brutálně ho zbilo minimálně sedm lidí. Případ vyvolal po celém Česku velkou vlnu zděšení a pohoršení nad tím, co se odvážnému mladíkovi stalo. Sám napadený však říká, že kdyby se podobný incident odehrál znovu, zachoval by se stejně.

Video  Davida napadla v Dubí početná převaha.  - FTV Prima
Video se připravuje ...
Incident odstartovalo dítě, které topilo jinou ratolest. Matka napadeného dítěte mu přispěchala na pomoc a druhé odstrčila. Pak začala neskutečná mela. „Matka romského dítěte přiskočila a kromě sprostých a samozřejmě rasistických nadávek začala opravdu hodně brutálně bít matku topeného dítěte. Rány střídalo brutální tahání za vlasy. Během toho zmatku jeden obyčejný mladý muž vběhl do bazénu a snažil se napadené ženě pomoci,“ popsal situaci očitý svědek Petr Štefanec.

V tu chvíli do bazénu mezi děti, které nechápaly, co se děje, a křičely a brečely, naběhly dvě romské ženy a dalších šest romských chlapů. Ženě se v tu chvíli podařilo z bazénu utéct a všech těchto minimálně 7 lidí začalo brutálně bít kluka, který se ženě snažil pomoci,“ dodal Štefanec. David to od početné skupiny útočníků schytal. Skončil s několika zraněními. „Mám roztrhané obočí. Dostal jsem do zubů, mám nateklý obličej. Otřepu se z toho a bude to dobrý,“ řekl napadený Teplickému deníku.

Nyní ho čeká léčení. „Lékaři mi říkali minimálně 14 dnů doma,“ pokračuje David. Že by skončil konflikt takto, rozhodně nečekal. „To rozhodně ne. A hlavně toho nelituju,“ říká rázně. Kdyby ale stejná situace nastala znova, neváhal by a zachoval by se stejně. „Neváhal bych to udělat znova,“ stojí si za svým. A to i přesto, že mu někteří z útočníků vyhrožují. „Už mi vyhrožovali, ale já se nebojím,“ uzavřel.

První obvinění

V případu úterní rvačky na koupališti už padlo první obvinění. Policisté stíhají 26letou ženu z Teplic, kterou viní z přečinu výtržnictví a násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci. „Ta měla po předchozí slovní rozepři s mladou ženou kvůli chování dítěte v bazénku bezdůvodně zaútočit na tuto ženu. Té měla nadávat a poté měla ženu napadnout i fyzicky, kdy ji měla opakovaně udeřit a tahat za vlasy. Napadené ženy se zastal mladý muž, který následně čelil útokům skupiny osob a ránu vyinkasoval i od obviněné,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková. 

Obviněná je stíhaná na svobodě a v případě odsouzení jí hrozí až tříletý trest. Policisté se případem nadále zabývají a prosí případné svědky, aby se přihlásili. „V souvislosti s objasněním skutečností tohoto incidentu se policie obrací na občany, kteří v době události byli na koupališti a mohli by podat další informace a svědectví, aby zavolali na linku 158. Policie uvítá i případná videa či fotografie, pokud někdo incident zachytil,“ dodala mluvčí.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání