Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženě vyhrožuje vymahač z firmy, jejíž tváří se stal Kajínek! Bojím se o sebe i blízké, říká

Autor: shp - 
3. srpna 2018
05:01

Bezmoc, zoufalství a obavy o nejbližší. Přesně to prožívá žena, které vyhrožuje vymahač ze společnosti Expozitura pro mimosoudní vymáhání a dražby, s.r.o., napsal magazín Reflex. Tváří této společnosti se přitom stal Jiří Kajínek, který byl v minulosti odsouzen za dvojnásobnou vraždu na doživotí. Z vězení ho dostala prezidentská milost od Miloše Zemana.

Žena a její partner potřebovali peníze na nečekaný výdaj. Paní si proto půjčila 47 tisíc korun. Nyní po ní chtějí přibližně milion korun a ona se bojí o život svůj i vlastních. 200 tisíc z této částky po ní totiž chce vymahačská agentura, které propůjčil tvář Jiří Kajínek.

Pere se to ve mně. Občas jsem vzteklá, že si to vůbec někdo může dovolit. Zároveň mám strach. Nejprve otevřu dveře. Kouknu, jestli tam někdo není. Chodbou pomalu běžím. Bojím se večer chodit se psem. Když za mnou byl vymahač poprvé v práci, tak jsem strach ještě neměla. Dostala jsem ho až den před schůzkou, na které jsem měla podepsat dohodu o splátkách,“ vypověděla žena J. X. Doležalovi z Reflexu.

„,Když jsem mu volala, že nepřijdu, vymahač mi začal tykat. Řekl:,Tak poslouchej! Ty tam prostě zítra budeš s těma prachama, nic mi podepisovat nebudeš a budeš mi každý měsíc takhle dávat pět tisíc. A jestli ne, tak něco uvidíš!‘ Tehdy jsem dostala strach. Pak můj právník objevil na internetu, že jim dělá reklamu Jiří Kajínek. Znejistěla jsem,“ pokračuje žena.

Pak se vymahač znovu dostavil. „Čekal na mě před prací. Řekl mi, že podnikne kroky, jež mi změní život. Abych si dobře uložila jeho číslo. Že ho budu potřebovat, že ho budu shánět. A pak jsem zjistila, že jsou kolem vylepený letáky o mé osobě. Kdyby mi nepomohli kolegové v práci, byla bych z toho hodně vyřízená. Pak přišla středa. Bylo půl osmé, byla jsem doma sama s dětmi. Někdo na mě začal zvonit. Na zvonek u bytu,“ pokračuje s hrůzou.

Doležal se proto ptal: „Co říká pan prezident Miloš Zeman tomu, že jím z doživotního vězení propuštěný nájemný vrah dělá reklamu vymahačské firmě?“ Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta republiky Miloše Zemana, mu odpověděl: „Každý v této zemi má právo svobodně se rozhodnout, do jaké aktivity se zapojí. A za tuto volbu si samozřejmě nese výhradně svoji osobní odpovědnost.

Jak Reflex zjistil, vymahačské firmy nepodléhají žádné kontrole. Ministerstvo spravedlnosti dozorčím úřadem pro vymahače není. Nejsou ani subjektem podléhajícím dohledu ČNB. V kompetenci je nemá ani Česká obchodní inspekce. A nehlásí se k nim ani exekutorská komora, které jsou však nejspíš trnem v oku. Zadlužená žena je stále zoufalá.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V AKTUÁLNÍM ČÍSLE MAGAZÍNU REFLEX

VIDEO: Půlhodinový speciál s Kajínkem po jeho propuštění

bjuno ( 30. listopadu 2018 15:01 )

"berlin 71": ty musíš být buď "debyl" , nebo fekete s dvěma třídama zvláštní školy....

bjuno ( 30. listopadu 2018 14:58 )

Ta "vystrašená" paní jaksi opoměla uvést, že zřejmě pohledávku neplatila.... A to že se Kájínek nechal vyfotit pro reklamu je pouze jeho věc. Aťsi přivýdělává jak chce, on to fyzicky nevykonává a prostě si musí každý uvědomit, že dluhy se mají platit - to samé s těma plakátama před práci ať má ostudu když neplatí dluhy, to je tzv. psychycký nátlak a to zakázáno není. Ať splácí dluh a Doležal ta fetka ať se do toho neplete a zamete si před svým feťáckým prahem!!!

Limone ( 5. srpna 2018 00:09 )

 Neměla si půjčovat, když v pozadí stojí strašidlo !!!

Taurus70 ( 3. srpna 2018 11:06 )

 berlin71 muste mit tezky zivot Slunickare,tak rasisticky zalozeneho arogantniho jedince ktery prosazuje svuj nazor nadavkami a nenavisti jsem dlouho nevidel.Byl jste na miste ze jste se vsim tak obeznamen?Hlupak kdo nazyva hlupakem.Budiz Vam zeme lehka🤔👿

AliceNovakova3 ( 3. srpna 2018 10:33 )

Když si peníze půjčila, tak je měla vrátit. Na to se ale ..... a pak se hrózně bojí, že je z ní dostává vymahačská firma. Nakonec ti co jsou v podstatě zloději, protože si půjčili s cílem nevracet tak ze sebe budou dělat chudáky. To je naprosto naruby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání