Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pobodal batole na krku a pak se smál! Kajínkova synovce poslal soud do vazby

13. července 2018
11:44

Synovec (36) Jiřího Kajínka má na krku obvinění z pokusu o vraždu. Ve středu v Prachovicích na Chrudimsku pobodal dvouleté batole a jeho otce. Dítěti způsobil závažné bodnořezné poranění na krku. Muže, který se mu snažil v napadání zabránit, vážné zranil na hrudníku. Oba byli v ohrožení života. Soud ho v pátek poslal do vazby.

Kajínkův synovec se u výslechu odmítl k surovému napadení vyjádřit. Hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

"Muž byl v minulosti léčen pro psychické problémy, v bytě své matky začal fyzicky napadat další podnájemníky bytu včetně nezletilých dětí," uvedl mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař. Jeho slova potvrdil i jeho strýc, bývalý vězeň, který se dostal na svobodu díky milosti od prezidenta Miloše Zemana. „Má těžké záchvaty. Sám se na svoji matku obrátil a žádal ji o pomoc. Takže se moje sestra lékařů ptala, co s ním může dělat. Řekli jí, že dokud nic neprovede, tak vůbec nic. Je to smutné,“ řekl Blesku Jiří Kajínek.

Podle Kajínkovy setry a matky útočníka se jeho stav v posledních týdnech prudce zhoršoval. Lékaři mu však nedokázali pomoct. "Chtěla jsem, aby si ho tam nechali. Jenže bylo mi řečeno, že musíme počkat, až se opravdu něco stane,“ popsala nešťastná Kajínková. Na začatku týdne ho dokonce dvakrát odvezla záchranka, neurolog ho však prý vždy propustil.

Monikay ( 13. července 2018 18:46 )

pokud se chtěl ke své nemoci stavět zodpovědně, bylo možné se léčit. Nevím ovšem, zda to nechtěla pouze matka a mladík na to nedlabal....

sores ( 13. července 2018 18:30 )

Za to by měli jít do basy Dr.co ho odmítli a ti policisté co říkali dokud nic neprovedl nezasáhnem!!! To už je pozdě, ten měl být umístěn v léčebně jak si to přála jeho matka !!!!! Právě včas a ne když chtěl zabíjet. Jsme hnusná rasa fuj.

Simmie1994 ( 13. července 2018 15:13 )

Koukám že tenkrát v tý Plzni bylo svědků jak nasr...! Že jste si všichni 100% jistý že je vinný. Už mu dejte konečně pokoj... a hlavně by mě zajímalo jak Kajínek může za to že jeho synovec je schizofrenik.

Simmie1994 ( 13. července 2018 15:09 )

Je to schizofrenik, takže už nepříčetný byl předtím (vlastně už od doby co onemocněl)... jenže to jsou ty zákony.. dokud někomu neublížil tak je to každýmu jedno. Všechno se řeší až když je pozdě.

msml20 ( 13. července 2018 13:51 )

Přesně tak. Pokud je nemocný a paní to hlásila předem , tak nemůže nikdo na ni házet špínu. Doktoři taky nemůžopu pravděpodobně nic dělat, pokud se ještě nic nestalo. Na vině jsou nesmyslné zákony a vinu by měli nést zákonodárci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání