Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jiří Kajínek rok po propuštění: Mám nový důkaz o nevině!

Autor: Tomáš Koníček - 
24. května 2018
19:11

V kriminále si odseděl 23 let a celou tu dobu křičel, že je nevinný. Teď je to přesně rok, co se Jiří Kajínek (57) dostal díky prezidentské milosti na svobodu. Co vše za tu dobu stihl? Prý našel nový důkaz a chystá obnovu procesu!

Soud rozhodl, že je to dvojnásobný vrah, on teď po roce na svobodě tvrdí, že je kousek od otevření nového procesu. Blesku to potvrdil i renomovaný právník Jan Černý, který Kajínka zastupuje. „Nový důkaz máme, ale než podáme návrh na obnovu řízení, čeká nás ještě hodně práce,“ předpokládá Černý.

Jestli jde o nového svědka či nějaký hmatatelný důkaz, už neřekl. „Z pochopitelných důvodů o nich mluvit nechci. Vzhledem k tomu, že pan Kajínek má za sebou už dva neúspěšné návrhy na obnovu řízení, zvažujeme vše velice pečlivě,“ řekl Černý. „Už se to ale začíná rýsovat. Je to ale obtížnější, než jsme si na začátku představovali,“ doplnil advokát.

Kajínek věří, že do třetice všechno klapne. „Udělám vše pro to, abych se dopracoval k povolení obnovy řízení, aby se ukázalo, že jsem v tom vězení být neměl. A i kdyby obnova neměla být akceptována, tak stejně budu bojovat dál,“ prohlásil bývalý vězeň, pro kterého je v této aktivitě prý rozhodně výhoda, že je na svobodě. „Z vězení jsem se mohl těžko bránit. Vždyť mě vždy přivedla svázaného eskorta a slovo státního zástupce bylo víc než slovo advokáta. Doufám, že už je jiná doba,“ řekl Kajínek.

Hodně lidí ho prý od obnovy procesu zrazuje. „Říkají mi, že jsem na svobodě, ať to nechám plavat. Ale my jsme se s panem doktorem domluvili na postupu a vše připravujeme. Brzo bychom žádost mohli podat,“ prozradil Kajínek.

 Video: Zpověď přítelkyně nejslavnějšího vězně rok po propuštění: Život s Kajínkem a rakovinou

Video  Zpověď přítelkyně nejslavnějšího vězně rok po propuštění: Život s Kajínkem a rakovinou  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

rezacek ( 25. května 2018 11:41 )

Panu Kajínkovi od začátku fandím. Myslím,že je proti němu policajtská mafie, které se moc hodilo, že může vinu svalit na profláknutého zloděje atd. Krom toho, i kdyby o udělal (a já tomu nevěřím), tak jednak nás zbavil dvou parchantů a jednak si odkroutil 22 let . Za ty dva zmetky je to dost, není? A dřepět v base na základě lží jednoho cikána, to je fakt na mašli. Tak teď snad Pokoš alespoň neví, co je to tuhá stolice. Držím palce, aby se pravda ukázala.

msml20 ( 25. května 2018 09:16 )

Já mu to taky přeji, aby očistil své jméno a nikdo nemohl říkat, že prezident dal milost vrahovi. Co se týče toho, že nebyl žádný svatoušek a páchal majetkovou trestnou činnost, tak za ni si na rozdíl od našich některých politiků a tunelářů ,odseděl už příliš let.

crush ( 25. května 2018 09:14 )

Predovšetkým súd samotný by mal mať záujem na tom, aby sa minimálne potvrdilo, že vtedy vraždil niekto iný. A ten niekto iný hlavne do dnes zrejme behá po slobode, že?!?! A hlavne keby bol sám Kajínek vinný v tejto kauze, asi by sa nesnažil teraz o obnovenie procesu. Skutočný vrah by zrejme konal inak. Kameň úrazu bude niekde na Plzeňskej kriminálke...

liberations ( 24. května 2018 20:07 )

 Preji panu Kajinkovi aby skutecny vrah byl dopaden a ten hlavni organizator nebo-li padouch a vsichni od policie co se na tom podileli byli odsouzeni do vezeni vcetne toho krivaka Pokose.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání