Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drogový gang rozpustil 12 lidí v kyselině: Zabili omylem i tři studenty!

11. května 2018
15:16

Hrůzný případ řeší mexická policie. V sudu v jednom z domů našli celkem 12 různých vzorků DNA. Drogový kartel se tu zbavil dvanácti lidí tak, že je rozpustil v kyselině. Mezi obětmi jsou nejspíš i tři unesení studenti, kteří byli patrně zabiti úplnou náhodou.

Salomon Aceves Gastelum (25), Daniel Diaz (20) a Marco Avalos (20) byli uneseni z domu na předměstí mexického města Guadalajara. Tři mladí aspirující filmaři tu chtěli natáčet, vybrali si ale špatnou lokaci. Na dům totiž dohlížel místní gang, který hlídal, jestli se do nemovitosti nevrátili jejich úhlavní nepřátelé z jiného gangu. Kartel mladíky unesl, mučil a po výslechu je zabili, protože si mysleli, že jde o konkurenty. 

Policisté již zadrželi tři ze čtyř podezřelých, kteří měli v hrůzném činu prsty. Jeden z nich, rapper Christian Omar Palma Gutierrez (24), se přiznal, že těla studentů rozpustil v kyselině sírové, a navedl vyšetřovatele na místo činu. Ti pak v sudu našli vzorky DNA celkem 12 lidí, které kartel zavraždil.

Rapper, který má na YouTubu desetitisíce fanoušků, se přiznal, že pro gang dělal asi tři měsíce a jeho náplní práce bylo zbavovat se takto těl. Za to dostával 3000 pesos týdně (cca 3400 korun). Vyšetřovatelům popsal, že těla ponořoval do sudů hlavou napřed a za dva dny se vrátil, aby po sobě uklidil. Tekutinu lil do kanálů a dalších usazenin se zbavoval na polích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání