Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Češky prodávali na sex, muže zotročili: Policie rozbila gang obchodníků s lidmi

Dopadaní člena organizované skupiny, která obchodovala s lidmi.
Dopadaní člena organizované skupiny, která obchodovala s lidmi.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
4. května 2018
11:01

Česká policie zadržela a obvinila tři Čechy z obchodování s lidmi v Británii a z dalších trestných činů. Dva muži a žena údajně vykořisťovali sociálně slabé z Mostecka, které nalákali do ciziny na příslib dobře placené legální práce. Po příjezdu do Manchesteru jim vzali doklady a pohrůžkami nebo násilím je nutili k různým činnostem včetně prostituce, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Trojice, kterou soud poslal do vazby, páchala podle kriminalistů trestnou činnost minimálně v letech 2012 až 2017. Do Británie dopravila přinejmenším 15 lidí, z toho čtyři ženy. Muži pak museli vykonávat různé pomocné práce, například u mycích linek nebo v restauraci. Ženy byly nuceny k pouliční prostituci nebo k poskytování sexuálních služeb přes inzertní weby.

„Nikdo z poškozených nedisponoval slibovaným pracovním povolením a od obviněných nedostávali téměř žádné peníze,“ napsal Ibehej.

Hlavní organizátor trestné činnosti podle detektivů navíc čtvrt roku znásilňoval jednu z vykořisťovaných žen. Čelí i obvinění z dvojího manželství, protože před několika týdny se v Česku oženil, ačkoliv on i nevěsta už byli v minulosti oddáni v Británii s jinými partnery.

Kriminalisté obvinili z obchodování s lidmi ještě další ženu z Česka, která se trvale zdržuje v Británii. Podle nich zprostředkovávala sexuální služby, uveřejňovala inzeráty na internetu a následně inkasovala peníze.

snehulak ( 4. května 2018 16:02 )

Zajímavé, jak se tihle dušují, že se svými by nic takového nedělali a přitom často pasou své manželky, dcery a sestry.

dragondra ( 4. května 2018 11:32 )

Takže napište rovnou cikáni a je úplně jasno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání