Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Igor ubodal manželku před zraky policie: Dostal 16 let

Autor: shp - 
18. dubna 2018
19:40

Šestnáct let za mřížemi. To je trest pro padesátiletého Igora ze slovenské Nové Baně, který mu udělil Okresní soud v Banské Bystrici. Koncem srpna 2017 muž surově napadl a ubodal manželku Ľubicu (†41). Ta seděla zrovna v policejním autě. Motivem jeho jednání byla žárlivost.

Igor u soudu seděl se skloněnou hlavou a s pohledem upřeným do země. Přiznal pouze, že je vinný a že lituje toho, co se stalo. „Je z toho nešťastný, pláče každý den,“ uvedl jeho obhájce Jaroslav Klátik. Soud muži uložil trest 16 let za mřížemi.

Byl žárlivý. Už jeho první manželství se kvůli tomu rozpadlo, ale neponaučil se. I loňský srpen se nesl v duchu Igorových žárlivých scén. Manželku Ľubicu podezříval z nevěry, strhla se hádka a žena si na pomoc zavolala policisty, protože měla strach.

Řekla, že se muže bojí a chce jít s nimi (policií) pryč. On si klekl na kolena a prosil, aby neodcházela,“ řekl u soudu ředitel banskobystrické krajské policie Štefan Šurka. Manželka si proto sedla na zadní sedadlo vozidla.

Čekala, až s ní strážci zákona odjedou, když vtom Igor náhle přiskočil k zadním dveřím vozu. V ruce měl nůž s dvanácticentimetrovou čepelí. S ním pak Ľubici ubodal. Dcery ve věku 14 a 17 let, které spolu manželé měli, žijí po smrti matky u prarodičů.

Osvojila si je sestra oběti. U soudu řekla, že děvčata se s neštěstím nedokážou smířit, ztrátu mámy nesou těžko. Otce, který ji zabil, nechtějí vidět. Rodina oběti, která byla u soudu přítomna, nechtěla rozsudek nijak komentovat.

Postup dvoučlenné hlídky prověřovala policejní inspekce. Trestní oznámení podala rodina Ľubice. Policistu a policistku, kteří tehdy zasahovali, obvinili z maření úlohy veřejného činitele. Soud však strážce zákona teprve čeká. Proběhne co nevidět.

elopapx ( 18. dubna 2018 23:51 )

Hnusný tvor zvenku i uvnitř. Měl takový strach ,aby si nesmočili někdo jiný , chudáček nablblý . Za trest bych mu ho denně smáčela do žíraviny, chudákovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání