Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Rodina pláče pro zavražděnou diplomatku (†30): Nikdy se s tím nevyrovnáme

Autor: lm - 
19. prosince 2017
18:41

Zdrcená rodina zavražděné britské diplomatky poprvé promluvila o tragédii. Se ztrátou ženy se dle svých slov "nikdy nevyrovnají". Rebeccu Dykes (†30) v Libanonu v pátek večer zavraždil řidič společnosti Uber. Teď se navíc ukázalo, že to není jeho první prohřešek proti zákonům.

Britská diplomatka Rebecca Dykes (†30) zmizela v libanonském Bejrútu v pátek večer na cestě z večírku domů. Řidič společnosti Uber ji odvezl až do sousedství, kde bydlela, ale nevysadil ji. Tarek Hesso (35) se ji namísto toho pokusil znásilnit a při následném boji ji uškrtil. Tělo mladé ženy poté pohodil u silnice a ujel. 

Libanonská policie muže vypátrala díky kamerovým záznamům a v pondělí ve tři ráno ho zadržela v jeho bytě. K odpornému činu se už údajně přiznal. Vyšetřovatel prozradil britskému listu Daily Mail, že Hesso už ve vězení několikrát byl. Mezi lety 2015 a 2017 skončil za mřížemi kvůli drogám.

K tragédii už se vyjádřila i rodina diplomatky. "Jsme naprosto zdrceni ztrátou naší milované Rebeccy a děláme vše, abychom pochopili, co se stalo," uvedla rodina v  tiskové zprávě s tím, že mladá žena byla "naprosto nenahraditelná a s její ztrátou se nikdy nevyrovnají". Podle posledních informací měla Rebecca v sobotu odlétat domů na Vánoce za rodinou, v pátek ale ještě chtěla stihnout rozlučkový večírek s kolegou z britské ambasády.

janeirulan ( 19. prosince 2017 21:15 )

UBER i v ČR řídí jen UK a další svoloč. Dělaj to načerno a je to vidět. Doporučuju SNAKETAXI už bych neměnila. Vyvoněný nový auta, český řidiči a na autě je napsaný že je to taxík. Felicie z UBERu nemá ani technickou, neřešej to...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání