Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Myslivec husky chladnokrevně zastřelil, polomrtvou fenku vláčel za autem: Přestupek, tvrdí policie

Autor: aba - 
2. listopadu 2017
12:29

Nechutné lidské zvěrstvo. Člověk, který se neštítí nazývat se myslivcem, podle majitelky uhynulých zvířat zastřelil na Slovensku její dva psy, husky, kteří se zatoulali paničce. Zavolal je k sobě a z blízkosti je popravil. Fena nezemřela hned a ještě ji vláčel polomrtvou za autem. Policie už viníka hledá.

Pes Dany a fenka Stela z plemene sibiřský husky utekli rodině, která je několik dní zoufale hledala. Jezdila všude po okolí a vyptávala se, jestli psy někdo neviděl. Třetí den je konečně našla, bohužel už ale jen jejich těla, psy totiž někdo zastřelil.

"Byli velmi přátelští, cvičili jsme je i na tahání, byli to členové rodiny," pláče majitelka Štefánia, která s partnerem psy objevila. Zatoulali se asi dvacet kilometrů od jejich domu. "Asi stokrát jsme to tu prošli a ptali jsme se každého, až nám dělníci řekli, že už je našli, ale že jsou zastřelení," řekla pro TV JOJ. Majitelé se tedy vydali hledat jejich těla.

Na louce našli krev a následovali stopy, protože jim bylo řečeno, že psy někdo uvázal a táhl za autem. Nakonec našli i jejich těla. V noci ale louku s krví někdo rozjezdil džípem. Nejspíš se tak snažil zakrýt stopy po brutálním činu, který popsali svědci.

Psi měli sedět u jednoho z vozů dělníků, báli se hluku, který stroje dělaly. Myslivec si je údajně přivolal k sobě a chladnokrevně je zastřelil z bezprostřední blízkosti.

„Jeden psík byl na místě mrtvý, ale bohužel fena velmi trpěla, jelikož ji trefil přímo do páteře. Pak je odvezl asi 200–300 metrů dál od místa činu. Nejhorší na tom všem je, že je zabil na přivolání k sobě. Puška byla přiložena k tělu. Zlomilo to srdce nejen mně, ale také všem známým,“ uvedla sama majitelka na Facebooku.

Střelec je měl přivázat za auto a táhnout. V tu chvíli měla být fena ještě na živu a zvedat hlavu. Musela tedy nepředstavitelně trpět, než ji ubil kamenem, jak usuzuje majitelka psů podle rozbité hlavy. Případ už si převzala do rukou policie. I kdyby ale pachatele našla, vysoký trest mu nehrozí, skutek eviduje jako přestupek.

"Policie tento čin eviduje a objasňuje jako přestupek proti majetku a pátrá po tom, kdo psy zastřelil," říká Daniel Džobanik, tiskový mluvčí policistů v Prešově.

0707 ( 22. listopadu 2017 10:24 )

Co to má proboha znamenat? V myslivcích jsem se samozřejmě nezpletl! Je však třeba toho dementa izolovat a udstranit z normálního světa! Proboha spravedlnosti nebo majitelé pejsků konejte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hejpockej ( 22. listopadu 2017 00:26 )

PROC SE NEUVADI JMENO TOHO KRETENA< PROC HO KRYJOU< NAROD MA PRAVO VEDET KDO TO UDELAL ** MSTIT SE MU CELY ZIVOT** VYHODIT Z KAZDY PRACE ** VCETNE JEHO HARANTU ** SLAPAT MU DO SMRTI NA PATY ** POSLAT NA NEJ CIKANY** ZNASILNIT MU MANZELKU I DCERU

hejpockej ( 22. listopadu 2017 00:23 )

NAPISTE SEM JMENO A ADRESU TOHO ZMETKA.

hejpockej ( 22. listopadu 2017 00:21 )

takze v Cesku je zakonem povoleny tyrani a krute zabijeni? To jsme ale civilizovana zeme. No jo Havel, ten nam dal krasnou svobodu, dobytek jeden. A toho myslivce, uvedte jmeno, adresu. Mame dost tohodle svinstva. Chceme spravedlnost. Zverejnete jmeno Blesku. Pan se nema ceho bat ne, kdyz je takovy hrdina. At sem napise svy jmeno, srab. To se boji ze? Napise sem jmeno srabe "myslivecka". Bojis se? Mas boby, ze? Zabit zvire, to jo, ale postavit se chlapovi, srabe, to ne, ze? NAPIS JMENO, a ADRESU SRABE.

Hanana ( 9. listopadu 2017 20:14 )

To je krásné. Dostanete se do psího nebe. Také jsem taková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání