Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Únos Davídka a Leonarda: Proč soud děti rodičům odebral?

Autor: ljš, hra - 
15. října 2017
05:06

Unesli vlastní děti! Rodiče Anita a Branislav se nechtěli smířit s tím, že jim soud odebral jejich syny Davídka (10) a Leonarda (4) a umístil je do Dětského centra ve Strakonicích. Podle televize Nova bylo přitom důvodem rázného opatření to, že se o děti špatně starali.

Děti zmizely v pátek odpoledne z Dětského centra ve Strakonicích, kam za nimi na povolenou návštěvu přišli jejich rodiče Anita Lackóová (36) a Branislav Sloboda (46).  „Zůstali během ní pravděpodobně o samotě, rodiče je popadli do náručí, každý jednoho, a zmizeli,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Vše zřejmě dopředu plánovali, protože se odhlásili z bytu, ve kterém bydleli.

Rodina odjela ve voze zelené barvy Chrysler Voyager s registrační značkou BA477HU a slovenským označením SK. Rodiče zřejmě s dětmi zamířili do Německa. „Kolegové mají záchyt od svědka z Freyungu, že se to auto s posádkou čtyř osob, z toho byly dvě děti, mohlo pohybovat někde u Freyungu. Je předpoklad, že by se možná přes Německo a Rakousko mohli dostat na Slovensko, protože tam mají kořeny. Aktuálně rozšiřujeme pátrání na Německo, Rakousko a Slovensko, budeme se snažit získat evropský zatýkací rozkaz,“ uvedl mluvčí.

Proč byly děti rodičům odebrány, policie zatím nesdělila. Podle zdroje televize Nova vedla soud k tomuto rozhodnutí skutečnost, že chlapce zanedbávali a nedávali jim ani dostatek jídla. Tomu napovídá i popis chlapců v databázi pohřešovaných, který zdůrazňuje, že jsou bratři hubení, velmi bledí a s výraznými kruhy pod očima. Chlapci přitom byli oblečeni do značkového oblečení a rodině se podle všeho nevedlo špatně. Anita a Branislav podle dostupných informací obchodují se zahraničním oblečením.

VIDEO: Policisté pátrají po nešikovném zloději kamen, poznáváte ho?

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání