Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vesnice se třese hrůzou: František prostřelil chlapci hlavu, do vězení nemusí

Autor: aba - 
18. září 2017
14:48

Zvláštní ukázka toho, jak někdy funguje spravedlnost. Jedna rodina přišla o syna a bratra, jeho vraha našla policie, do vězení za to ale nikdy nešel. Nyní se s úsměvem vrátil na místo činu. Celá vesnička má strach a rodiče zavražděného chlapce zuří.

Pětadvacetiletý Vitalij měl život před sebou. V malé vesničce na Hodonínsku Ostrovánky žil odmala, byl oblíbený a měl spoustu přátel. Přesto našel smrt u svého souseda.

František J. byl podivín, na kterého si ukazovala celá vesnice. S nikým nemluvil, choval se nevyzpytatelně a dělal lidem naschvály. Podle jednoho ze sousedů zavolal policejní hlídku i na hejno housat, které uteklo na jeho pozemek. Své o tom ví hlavně otec mrtvého Vitalije Jaroslav Selucký. Jen několik dní před zmizením Vitalije rodině Seluckých soused František ucpal komín jako mstu za to, že ořezali větve stromu, který jim komín obrůstal. Rodina se ten den málem udusila.

Pár dní na to šel Vitalij ven s přáteli, ale domů už se nevrátil. Na druhý den už ho hledala celá vesnice. František omýval ze svých schodů krev, ale na dotaz odpověděl, že zabíjel slepici. Policie ale u něj nakonec našla Vitalijovo tělo. Chlapec měl prostřelený obličej a František šel ihned do vazby.

Soud ho poslal na léčení, protože podle odborníků trpí bludy, které jsou velmi těžko léčitelné. Dva a půl roku po vraždě se ale najednou objevil zpátky v Ostrovánkách k hrůze všech jejich obyvatel a rozhořčení rodiny jeho oběti.Takový ha*zl si tu chodí jak šohaj, usmívá se a nic se neděje. Vidím ho tu jít na autobus s taškou a doprovod žádný,“ rozčiloval se Jaroslav v reportáži Očima Josefa Klímy.

Ani sousedům se to, že se František vrátil, není po chuti. „Je to takový blbý, že se normálně může pohybovat, když má napsaný v papírech, že je nepříčetný, tak by měl být zavřenej, neměl by chodit na žádný vycházky, nic,“ řekl jeden z nich.

Podle soudu je to ale součást léčení. „Aktuálně je stále v ústavní léčbě, jelikož v dubnu 2017 rozhodl městský soud v Brně o tom, že prodlužuje ústavní léčbu o dalších 20 měsíců. Čili je možné, že se na vesnici bude objevovat, záleží, v jaké formě ústavní léčby bude, jestli bude moct mít vycházky víkendové, je možné, že se s ním budou moci setkávat,“ řekla mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Sigmundová.

Jenže místní mají strach, a tak podepisují petici a posílají ji ombudsmanovi. „Takhle nám to bylo řečeno, že pan J. bude v detenčním ústavu doživotně v péči psychiatrů, že by se neměl dostat ven, z toho, co jsem si přečetla, a z toho co sami psychiatři vystavili ten posudek na pana J., tak tam je jasně řečeno, že ten člověk je nebezpečný, že je neléčitelný,“ nestačí se divit Monika, sestra zavražděného.

villon ( 18. září 2017 21:34 )

 Paolo Coelho píše v jedné knize o tom, jak se celá vesnice rozhodne o kolektyvní likvidaci člověka...

ivoadler ( 18. září 2017 19:04 )

Ponechám stranou lékařskou stránku případu. Víc mě zajímá, jak se Fr. dostal ke střelné zbrani? Že by byla jeho vlastní, o tom silně pochybuji. Jako obvykle, Blesk jede jen po citové stránce případu. Nějakému bl bovi stačí, mně ne.

dfghjk ( 18. září 2017 17:17 )

Zatracenej Francek ! ... Ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat, pár strejců, co se tady nad tím rozčílí na tom nic nezmění. Ale jako dramatické téma pro bulvár dobrý, přejme to blesku, každý se musí nějak živit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání