Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapec (†9) snědl rybí prsty. Začal mít křeče, za pár chvil zemřel

Autor: shp - 
25. srpna 2017
10:21

Devítiletý Ismaeel Ashraf (†9) obědval ve školní jídelně v anglickém Birminghamu. Dal si hranolky s rybími prsty, oblíbené jídlo dětí. Hodinu po obědě si začal stěžovat na bolesti břicha. Učitelé ho ale zpočátku nebrali vážně.

Za několik okamžiků se chlapcův stav výrazně zhoršil. Vyučující mu proto přivolali záchranku. To už ale bylo pozdě. Chlapec po převozu ambulancí do nemocnice zemřel. Zdravotníci už pro něj nemohli nic udělat a prohlásili ho za mrtvého.

Otec ze smrti syna viní učitele. Podle něho ignorovali seznam potravin, na které byl Ismaeel alergický. Rodiče škole sepsali list, na kterém byl seznam věcí, na něž byl alergický. Mezi nimi bylo kiwi, mléčné výrobky, ořechy a ryby.

„Stalo se to před prázdninami. Měl tolik plánů se mnou a mámou, řekl The Sun otec Tahseen (38). Kuchařka tvrdí, že se ptala svého šéfa, zda může podávat dětem alergickým na ryby jejich maso. Sama však žádný seznam neviděla.

„Když jsem odcházela z práce, kolegové mi řekli, že Ismaeel měl alergickou reakci na rybu. Když jsme se podívali na jeho seznam, zůstali jsme v šoku, že tam je i ryba, prohlásila zarmouceně kuchařka Semmy Sheedi.

Co dělat, když vaše dítě dostane alergickou reakci?

Video  Pavel Urík vám řekne, jak se zachovat ve chvíli, kdy dítě dostane velkou alergickou reakci  - Adam Balažovič
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání