Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školačka (†15) náhle zemřela po požití kebabu! Zabila ji extrémní alergická reakce

Chloe Gilbert náhle zemřela na alergickou reakci.
Chloe Gilbert náhle zemřela na alergickou reakci.  (Autor: Facebook)
Autor: haj - 
17. června 2017
17:27

Školačka Chloe Gilbert (†15) ze Seendu v britském Wiltshire měla celý život před sebou, bohužel doplatila životem na svou těžkou alergii. Osudnou se jí přitom stala potravina, kterou si většina z nás běžně dopřává.

K tragédii došlo letos v březnu, když byla Chloe s kamarádkou na výletě a na nákupech v Bathu v jihozápadní Anglii. Dívky pak společně zašly na oběd, což se ukázalo jako osudová chyba. Chloe si totiž objednala kebab, aniž by tušila, že je v něm obsažen také jogurt, který ona jíst nemůže kvůli velmi vážné alergii na mléčné výrobky.

Stačilo pár soust a slečně se udělalo nevolno. Její stav se rychle zhoršoval a nepomohla ani injekce EpiPenu od kolemjdoucího. Dívka upadla do anafylaktického šoku a následně byla vrtulníkem převezena do nemocnice, ovšem tam už jí nedokázali pomoci a ona krátce poté zemřela.

„Je to velmi tragický případ někoho tak mladého s tak závažnou alergií,“ okomentoval pro Sun úmrtí Chloe koroner pro hrabství Avon. Uvedl, že se jednalo o nešťastnou náhodu a zdůraznil, že za smrt není nikdo zodpovědný a už vůbec ne její rodina.

„Děkujeme všem, kdo se snažili Chloe v ten tragický den pomoci. Také prodavačům z okolí, členům veřejnosti a kamarádce Chloe, která dělala všechno, co mohla,“ uvedli v prohlášení rodiče zesnulé teenagerky.

„Naši milou Chloe, pravého anděla, moc milujeme a chybí nám, svému bratrovi, všem svým přátelům a rodině,“ dodali se slzami v očích. Připomněli též několik charitativních organizací na podporu dalších lidí se stejným onemocněním, jaké měla jejich dcera.

Památku dívky uctili také kantoři ze školy, kam chodila. „Chloe měla úžasný smysl pro humor a byla krásná navenek i uvnitř. Na každého si vždy udělala čas a upřímně se snažila starat o lidi kolem sebe.“

VIDEO: Pozor na injekční pero pro alergiky. V Česku byla riziková série, kterou výrobce musel stáhnout.

Video  Pozor na injekční pero pro alergiky: V Česku je riziková série, výrobce jej stahuje.  - David Vaníček, Hudební Banka, YT
Video se připravuje ...

pajato73 ( 15. července 2020 13:52 )

taky mam alergii na mlecne vyrobky (Lactosova Intolerance), ale na to se neumira! To zpusobuje akorat velke bolesti bricha, vetry a strasny prujem na nekolik dni...
Krome toho, prece kazdy vi, ze v kebabu je jogurtova omacka, ne? A na jogurt a acidofilni mleko reaguje jenom malo potrefenych laktosou... a kdyz, tak taky prinejhorsim prujmen...

vinosamotarovo ( 18. června 2017 11:01 )

Jak za to nikdo nemohl? Každý člověk s potravinovou alergií si zatraceně dává pozor na to, co jí, čte složení a pokud je na pochybách, tak to jídlo nejí... Takže v tomto případě šlo pouze o přirozenou selekci a slečna se tímto kouskem rozhodne nominovala n Darwinovu cenu ..

JETHRO ( 18. června 2017 06:32 )

Tak už už dávají jed i do jídla. Bomby,auta,nože a teď už i jídlo.

asijo ( 18. června 2017 00:39 )

EU by nyní měla zakázat prodej kebabu.

haf1haf ( 17. června 2017 21:50 )

symbolické

Zobrazit celou diskusi